UBILI CRNCA KOJI JE DŽOGIRAO, pa ga vređali dok je ležao i UMIRAO! (VIDEO)
Ovaj slučaj je izazvao bes širom zemlje, Foto: Tanjug/AP

UŽAS

UBILI CRNCA KOJI JE DŽOGIRAO, pa ga vređali dok je ležao i UMIRAO! (VIDEO)

Ovaj slučaj je izazvao bes širom zemlje

Objavljeno: 07:45h

Državni tužilac u američkoj saveznoj državi Džordžiji rekao je danas tokom sudskog saslušanja da je jedan od belaca koji su ubili Afroamerikanca Ahmada Arberija izgovarao pogrdne reči dok je stajao nad njegovim telom nakon što ga je ubio.

Na salušanju, na kojem treba da bude utvrđeno da li ima dovoljno dokaza da bi se pristupilo suđenu za ubistvo, agent FBI zadužen za taj slučaj je svedočio da su Trevis i Greg Mek Majkl i Vilijam Rodi Brajan u kamionetima jurili Arberija, prenosi AP.

Državni tužilac je naveo da je Trevis MekMajkl bio taj koji je koristio pogrdan izraz dok je Arberi upucan ležao na zemlji.

Ovaj slučaj je izazvao bes širom zemlje nakon što se snimka proširila internetom.

Greg MekMajkl, 64-godišnji bivši policajac i njegov 34-godišnji sin Trevis ugledali su Arberija dok je džogirao i zaključili da liči na osumnjičenog za niz provala, pa su krenuli za njim kamionetom.

Na snimku se vidi da je Arberi pokušao da zaobđe kamionet, ali ne i ko je koga napao, već samo sukob s mlađim Trevisom MekMajklom, pucnji i pad Arberija na zemlju.

Krivci nisu optuženi za ovo ubistvo više od dva meseca nakon što je Arberi ubijen.

Policija je započela istragu nakon što su počeli da kruže snimci incidenta, a lokalna policija nije preduzel ništa dok tužba nije podneta na nivou savezne države Džordžije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.