AMERIČKI POLICAJCI NOKAUTIRALI DEDU (75): Odmah je pao u nesvest, krv počela da prska iz glave (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)
Snimak se proširio poput požara na društvenim mrežama, Foto: Printscreen/Twitter

STRAŠNO

AMERIČKI POLICAJCI NOKAUTIRALI DEDU (75): Odmah je pao u nesvest, krv počela da prska iz glave (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Snimak se proširio poput požara na društvenim mrežama

Objavljeno:

Na zastrašujućem video snimku zabeleženo je kako su policajci u Bufalu gurnuli na zemlju starijeg demonstranta dok su raščišćavali područje posle policijskog časa. Čovek je ležao nepomično na zemlji dok mu je tekla krv iz uha.

Uznemirujući snimak prikazuje kako policajci preplavljuju područje ispred gradske kuće u Bafalu u Nju Jorku, odmah nakon osam uveče. Policijski čas stupio je na snagu u četvrtak. Dok se policija raspravlja sa demonstrantima, čovek sa pametnim telefonom u ruci prilazi policajcima koji vode povorku u pokušaju da im se suprotstavi.

Iz videa se ne može jasno zaključiti šta taj čovek koji je obučen u opremu govori policajcima, ali su ga policajci ubrzo gurnuli, dok je on izgubio ravnotežu i pao na trotoar. Mogla se videti krv koja mu se sliva iz uha. Dok je policija pozvala medicinare na lice mesta, izgleda da je čovek već bio u nesvesti, nepomično ležeći na istom mestu.

Snimak se proširio poput požara na društvenim mrežama, pri čemu su mnogi optuživali policiju za preteranu upotrebu sile nad čovekom, koji najverovatnije nije pretio nijednom policajcu.

Verzija događaja policijskog odeljenja da se čovek jednostavno „spotaknuo i pao“, a-u, pokazala se da se upadljivo razlikuje od onoga što se može videti na snimku, što je samo podstaklo bes.

Demonstranta su potom vozila hitne pomoći odvezla u bolnicu i trenutno je stabilno nakon pretrpljenog. Označeno je da ima "ozbiljnu" povredu glave.

Ukupno pet osoba uhapšeno je zbog „nasilničkog ponašanja“ dok je policija razbila protest Black Lives Matter u tom području.

Dok je video postao viralan, izazvao je besne komentare ljudi koji koji kažu da policajci treba da odgovaraju. Gradonačelnik Bafala, Bajron Braun, kazao je da su dvojica policajaca "oborila 75-godišnjeg muškarca" uprkos nalogu policije.

Braun je rekao da ga je „duboko uznemiren“ ponašanjem policije, kao i da su službenici u snimku „suspendovani bez plate“.

Guverner Njujorka Endru Kuomo pridružio se osudama, nazvavši incident "potpuno neopravdanim i krajnje sramnim". Dodao je da bi službenici trebalo da ostanu suspendovani do formalne istrage.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Rt.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.