VELIKI ZEMLJOTRES POGODIO KALIFORNIJU! Epicentar je 190 kilometara od Los Anđelesa! (VIDEO)
Potres se osetio u Ridžkrestu - gradu udaljenom oko 193 km od San Bernardina, Foto: CBS

HAOS

VELIKI ZEMLJOTRES POGODIO KALIFORNIJU! Epicentar je 190 kilometara od Los Anđelesa! (VIDEO)

Potres se osetio u Ridžkrestu - gradu udaljenom oko 193 km od San Bernardina

Objavljeno:

Snažni zemljotres jačine 5,5 stepeni pogodio je južnu Kaliforniju, nekih 189 km severoistočno od Los Anđelesa, a stanovnici udaljeni više od 320 km su prijavili potres.

Potres se osetio u Ridžkrestu - gradu udaljenom oko 193 km od San Bernardina, oko Sirls Velija - u sredu uveče, pri čemu je američki Geološki institut (USGS) izvestio o plitkoj dubini od 6,9 kilometara. Do sada nije bilo izveštaja o šteti ili povredama.

Netizens je rekao da se potres mogao osetiti čak do Kalver Sitija, predgrađa Los Anđelesa koje se nalazi nekoliko stotina kilometara južno od epicentra zemljotresa.

Dok pandemija korona virusa i dalje oduzima živote u SAD-u, a talas intenzivnih demonstracija i nemira zbog policijske brutalnosti obuhvata bezbroj gradova, neki su se uputili na društvene medije kako bi ,,se ljutili'' na prirodu zbog toga što je i ovo sada moralo da ih zadesi.

Ridžkrest je bio u blizini epicentra više zemljotresa, uključujući onaj iz 1995. i niz potresa u julu 2019. Prema jednom lokalnom seizmologu, udar je u sredu bio posledica prošlogodišnjeg niza zemljotresa, koji su dostigli magnitude od 7.1 na svom vrhuncu i od tada se stvorio niz manjih podrhtavanja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Rt.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.