MLADI PAR NASILNO IZVUKLI IZ AUTOMOBILA, ONDA SU NJEMU SLOMILI RUKU: Jedan detalj u vezi policajaca je NESHVATLJIV
Snimak incidenta, Foto: Youtube printscreen

otpušteni su

MLADI PAR NASILNO IZVUKLI IZ AUTOMOBILA, ONDA SU NJEMU SLOMILI RUKU: Jedan detalj u vezi policajaca je NESHVATLJIV

Okružni tužilac okruga Fulton, Pol Hauard, najavio je optužbe tokom konferencije za novinare

Objavljeno:

Šest policajaca u Atlanti optuženo je u utorak nakon što je procureo dramatični video na kojem se vidi kako izvlače dvoje mladih iz automobila i napadaju ih omamljivačima, dok su bili zaglavljeni u saobraćaju zbog protesta koji su izbili zbog smrti Džordža Flojda.

Okružni tužilac okruga Fulton, Pol Hauard, najavio je optužbe tokom konferencije za novinare.

- Osećam se malo sigurnije da su ova čudovišta van ulice i više ne mogu da terorišu nikoga više - rekao je 22-godišnji Mesija Jang, koji je izvučen iz vozila zajedno sa svojom devojkom, 20-godišnjakinjom Tanijom Pilgrim.

Incident u subotu uveče prvi je put privukao pažnju medija. Par se na snimku može čuti kako vrište i pitaju službenike šta se dešava.

Video snimak sa kamere sa tela sedmero policajaca prikazuje kako policija vodi drugog mladića u pritvor u ulici u centru grada. Sedeći na vozačevom mestu u automobilu zaustavljenom na ulici, Jang je držao svoj telefon i snimao video kada mu se policajac približio i otvorio vrata auta.

Jang je tada zatvorio vrata i rekao: „Danas ne umirem.“

Tada su policajaci opkolili vozilo i nasilno ih izvukli. Policajci su na njima koristili omamljivače i vikali su na njih da imaju pištolj, koji kasnije nije pronađen.

Jang je pretrpeo prelom ruke i povredu koja je zahtevala 24 šavova dok su ga izvlačili iz automobila, rekao je Hovard. Jang je rekao da ga je policajac koji je pratio nakon hapšenja udario u leđa više od 10 puta dok su hodali.

Svi optuženi policajci su Afroamerikanci, osim jednog koji je belac. U policiji Atlante radi oko 61% Afroamerikanaca, prema podacima iz 2019. godine koje je pružilo ovo odeljenje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Yahoonews)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.