SVE JE JASNO KAO DAN! Džastina Trudoa su pitali KAKO KOMENTARIŠE PONAŠANJE TRAMPA, njegov odgovor je...
Trudo je, kao što je činio i ovih dana, ponovio da u Kanadi još puno toga treba učiniti u suzbijanju rasizma, Foto: AP

KONFERENCIJA ZA MEDIJE

SVE JE JASNO KAO DAN! Džastina Trudoa su pitali KAKO KOMENTARIŠE PONAŠANJE TRAMPA, njegov odgovor je...

Trudo je, kao što je činio i ovih dana, ponovio da u Kanadi još puno toga treba učiniti u suzbijanju rasizma

Objavljeno:

Na novinarsko navaljivanje da komentariše ponašanje Donalda Trampa u protivrasističkim protestima, kanadski premijer Džastin Trudo je u utorak ćutao više od 20 sekundi, nakon čega je rekao da Kanađani "užasnuti" prate stanje u Sjedinjenim Državama.

Na dnevnoj konferenciji za medije novinar ga je upitao što misli o izjavi američkog predsednika dan ranije u kojoj je zapretio da će u pomoć pozvati vojsku kako bi zaustavio nerede te o ispaljivanju suzavca u Vašingtonu kako bi Tramp mogao doći pred crkvu i fotografisati se.

Novinar ga je upitao i zašto odbija komentarisati ponašanje Donalda Trampa s kojim je u zamršenim odnosima i kakvu poruku to šalje stanovništvu.

Premda je inače brz u odgovorima na novinarska pitanja, Trudo je zastao i odgovorio tek nakon više od 20 sekundi.

"Užasnuti smo i zaprepašćeni dok pratimo što se događa u SAD-u", rekao je napokon, ponavljajući prošlonedeljnu izjavu o širenju nasilnih protesta u toj zemlji nakon smrti Džordža Flojda za koju je odgovoran beli policajac.

"Ovo je trenutak kada ljude treba ujediniti", dodao je Trudo, ne spominjući ime američkog predsednika. "Ovo je trenutak u kojem treba slušati i saznati koje su to nepravde koje, uprkos napretku, postoje već godinama, pa i decenijama."

Trudo je, kao što je činio i ovih dana, ponovio da u Kanadi još puno toga treba učiniti u suzbijanju rasizma.

"I mi u Kanadi imamo velike izazove: sistemsku diskriminaciju, što znači da se naši sistemi, institucije, mere, sve što sprovodimo, ne odnose na jednak način prema svim Kanađanima", rekao je Trudo.

Uz to je upozorio da nije dobro uspoređivati se sa susednom Amerikom pozivajući da se "ne gleda samo na razlike u odnosu na SAD i kaže 'ah, ovde je puno bolje' ".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/HINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.