Najopasniji gradovi ovog leta: Uzbudljiv odmor je siguran, ali ne i povratak! (FOTO) (MAPA)
Foto: AP/Profimedia/Fonet

vrele tačke

Najopasniji gradovi ovog leta: Uzbudljiv odmor je siguran, ali ne i povratak! (FOTO) (MAPA)

Leto je vreme putovanja, ali dok nas želja za odmorom i avanturom zove, vesti kao ova koja stiže iz Turske, o stravičnom napadu na aerodromu, parališu nas. Koji su gradovi najopasniji za putovanja u ovom ludilu zvanom teror IS?
Objavljeno:

Rekli bismo da čovek danas nigde nije siguran, ali, dok su nam nekada sinonimi za opasna putovanja bili Karakas, Buenos Ajres, ili neki grad u Indiji, Meksiku i slično, danas su to prestonice u Evropi, ili vrlo atraktivna letovališta...

Istanbul, Ankara, i svi gradovi u Turskoj

Poslednji napad koji se desio sinoć na aerodromu Ataturk stroga je opomena da teroristi nisu rekli svoje ni u jednoj zemlji, a kamoli u Turskoj. Mnogi ovaj napad, u kom je poginulo 36 ljudi karakterišu kao najavu IS krvave kampanje u ovoj zemlji.

foto: Reuters

Policajac heroj iz Istanbula: U poslednjem trenutku je spasio desetine života - jednim potezom (VIDEO)

Stravično je koliko je samo napada izvedeno u Turskoj u poslednje vreme. Za poslednjh godinu dana u njima je poginulo preko 250 ljudi!

Letnja sezona je u jeku, Turci spuštaju cene aranžmana ali i pored toga je putovanje u ovu zemlju trenutno visoki rizik!

foto: Twitter/AFP

Ipak tri grada su najkritičnija: Istanbul (4 napada ove godine), Ankara (2 napada ove, i jedan krajem prošle godine), i Suruk, gde je pre godinu dana poginulo 34 ljudi.

foto: Reuters

Za neke od njih odgovornost je preuzeo ISIS, za neke kurdski militanti, ali svakako su ozbiljno upozorenje da ako možete - izbegnete ove gradove, barem u ovim "vrelim" mesecima.

Najpotresnije fotografije napada u Turskoj: Na jednoj su otac i kćer, i slomiće vam srce! (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

foto: Reuters

Istanbul je često mesto presedanja za brojne avio-kompanije, a aerodromi samim tim postaju crvena tačka na kojoj ne želite da se zadržavate.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.