KINESKI LEKARI TAMNE KOŽE PREPLAŠILI SU SVET: Jedan uspeo da se izleči, sada su o drugom doktoru stigle LOŠE VESTI
Dr Hu je umro, Foto: Pear video / Bejing TV station printscreen

nije izdržao

KINESKI LEKARI TAMNE KOŽE PREPLAŠILI SU SVET: Jedan uspeo da se izleči, sada su o drugom doktoru stigle LOŠE VESTI

Dr Hu Veifeng, koji je virus uhvatio tokom posla u januaru, preminuo je u bolnici

Objavljeno:

Kineski doktor čija se koža iznenada pocrnela nakon što je oboleo od COVID-19 navodno je preminuo nakon borbe sa virusom skoro pet meseci.

Dr Hu Veifeng, koji je virus uhvatio tokom posla u januaru, preminuo je u bolnici u bivšem epicentru pandemije u Vuhanu, objavio je danas kineski medij.

42-godišnji lekar lečio se u jedinicama intenzivne nege više od mesec dana pre nego što je izgubio život od komplikacija koje je doneo koronavirus, rekli su insajderi.

Dr Hu, urolog, bio je kolega pokojnog uzbunjivača javnosti, doktora Li Venlianga, koga je policija ukorila zbog toga što je svet želeo da upozori na koronavirus. Potom je umro od bolesti.

Portparol bolnice je ranije rekao da je nenormalan ton dr. Hua izazvan antibiotikom koji je primio tokom lečenja. Jedan od kolega dr Hua, dr Ji Fan čija se koža takođe potamnela zbog COVID-19, potpuno se oporavio nakon što se razboleo istovremeno sa dr Huom, izjavio je portparol.

Stanje dr Hua je bilo ozbiljnije. Urolog je ležao u krevetu 99 dana do kraja aprila, a njegovo celokupno zdravlje je bilo slabo, rekao je dr Li Šušeng koji je lečio Hua.

Ali je lekar doživeo moždani udar 22. aprila, a posle toga pretrpeo je tešku moždano krvarenje, prenosi The Paper. Vraćen je na odeljenje intenzivne nege i ostao je tamo do smrti, navodi se u izveštaju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Daily mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.