IRAN POSLAO ZAPALJIVU PORUKU SVIM AMERIKANCIMA: Tramp će pobesneti kada ovo vidi (FOTO)
Protesti u SAD traju danima, Foto: AP

LUKAVO

IRAN POSLAO ZAPALJIVU PORUKU SVIM AMERIKANCIMA: Tramp će pobesneti kada ovo vidi (FOTO)

Čini se da iransko ministarstvo spoljnih poslova apeluje na Amerikance da se "dignu" protiv svoje vlade

Objavljeno:

Nakon što je Vašington više puta upućivao apel građanima Irana da promene režim, iz Teherana sada rade to isto.

Čini se da iransko ministarstvo spoljnih poslova apeluje na Amerikance da se "dignu" protiv svoje vlade. Ministarstvo je tvitovalo fotografiju crnog demonstranta, sa pesnicom u vazduhu, koji je prkosno stajao ispred grupe pobunjenika.

Sliku prati citat aktiviste za građanska prava Martina Lutera Kinga:

- Ja sanjam da će se jednog dana ova nacija uzdići i doživeti pravo značenje svoje vere:„ Ova istina je očigledna - da su svi ljudi stvoreni jednaki “, piše u tekstu.

Ovo nije prvi put da je Iran kritikovao Trampovu administraciju zbog stalnih protesta širom SAD-a. Dok je gnev širom zemlje porastao zbog ubistva stanovnika Mineapolisa Džordža Flojda, iranski ministar inostranih poslova Muhamed Džavad Zarif prozvao je SAD zbog ljudskih prava, tako što je vešto preradio izveštaj Stejt Departmenta o navodnim nepoštovanjima tih prava u Iranu.

Majk Pompeo je odgovorio na kritiku optuživši Teheran za "istrebljenje Jevreja" i druge navodne zločine. Vašington je više puta pozivao na pobunu protiv Teherana, tvrdeći da oni podržavaju iranski narod -iako SAD nameću sankcije koje su dodatno osiromašile zemlju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.