MI SMO LEGIJA! Misteriozna grupa PREUZELA sajt američke policije, najavili su nešto od čega se LEDI KRV U ŽILAMA!
Anonimusi / Ilustracija, Foto: Printscreen / Youtube

POD ZNAKOM PITANJA

MI SMO LEGIJA! Misteriozna grupa PREUZELA sajt američke policije, najavili su nešto od čega se LEDI KRV U ŽILAMA!

Korisnici društvenih medija pretpostavljaju da je veb-sajt Policijske uprave Mineapolisa preuzela grupa Anonimous, koja je dva dana ranije objavila da gradsku policiju smatra odgovornom za smrt muškarca Afroamerikanca Džordža Flojda

Objavljeno:

U svojoj poruci u jeku nereda zbog smrti Džordža Flojda hakerska aktivistička grupa Anonimusi naglašava da niko ne može da opravda zločine počinjene rukama policije, tvrdeći da je Policijska uprava Mineapolisa poznata po nasilnim metodama. Pošto je ubrzo nakon poruke veb-sajt Uprave pao, korisnici interneta smatraju da je to delo tzv. haktivista.

Korisnici društvenih medija pretpostavljaju da je veb-sajt Policijske uprave Mineapolisa preuzela grupa Anonimous, koja je dva dana ranije objavila da gradsku policiju smatra odgovornom za smrt muškarca Afroamerikanca Džordža Flojda.

Međunarodna haktivistička grupa Anonimous, koja je poznata po izvođenju sajber-napada na vladine veb-stranice, objavila je video-zapis u kome se zalaže za pravdu za Džordža Flojda koji je umro u ponedeljak, nakon što ga je ugušio policajac iz Mineapolisa, Derek Čauvin.

„Policajci koji ubijaju ljude i vrše druge zločine moraju da odgovaraju kao i svi drugi“, rekao je modifikovani glas u videu, nastavljajući da se u suprotnom „može verovati da imaju dozvolu da rade sve što žele“.

Podsećajući na prošle događaje, Anonimus je primetio da građani počinju da uče da policijska snaga „nije ovde da nas spasi, već da je ovde da nas tlači i sprovodi volju kriminalne vladajuće klase“.

Grupa je obećala da će razotkriti policijsku korupciju kao jedan od „mnogih zločina“ protiv zemlje i ostatka sveta.

„Mi smo legija. Očekujte nas“, završili su Anonimusi, naglašavajući da svet počinje da se budi u tužnoj stvarnosti, a da se oni „razljute svaki put kad vide da je bez posledica krv bespotrebno prolivena“.

Ubrzo nakon što je video počeo da kruži internetom, veb-stranica Uprave policije Mineapolisa je srušena, što je izazvalo sumnju. Neki korisnici interneta su primetili da Jutjub uklanja video, ali on nastavlja da se pojavljuje:

Snimak je objavljen u trenutku kada su eskalirali protesti zbog smrti Džordža Flojda od ruku policije Mineapolisa, a mnoge slučajeve nasilja širom zemlje prijavili i policija i demonstranti.

Veliki broj gradova kao što su Atlanta, San Francisko, Majami, Denver itd. proglasili su policijski čas, dok su neke države, uključujući Minesotu, Džordžiju, Kentaki, Viskonsin, Kolorado, Ohajo i Kaliforniju pozvale Nacionalnu gardu da pomognu u savladavanju protesta.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.