CURI OTROVNO GORIVO IZ RUSKE RAKETE: Pojavio se veliki problem, cela zemlja je u panici!
Ilustracija, Foto: Profimedia

uzbuna

CURI OTROVNO GORIVO IZ RUSKE RAKETE: Pojavio se veliki problem, cela zemlja je u panici!

"Fregat" je smešten u prostoriji koja ispunjava sve međunarodne bezbednosne standarde, uključujući i ekološke bezbednosti, i ne predstavlja pretnju po osoblje i okolinu.

Objavljeno:

Curenje otrovnog goriva primećeno je na ruskom potisnom bloku Fregat, koji se skladišti na kosmodromu Kuru u Francuskoj Gvajani, specijalisti će početkom juna krenuti iz Rusije kako bi rešili taj problem, saopštio je predstavnik pres-službe "Roskosmosa".

Francuska strana je 21. maja saopštila da je na mestu gde se čuva potisni blok Fregat na kosmodromu Kuru u Francuskoj Gvajani registrovana periodična signalizacija sistema za detekciju isparavanja oksidacionog agensa (azot tetroksida).

On je istakao da rukovodstvo Naučno-proizvodnog udruženja "Lavočkin", kompanija "Glavkosmos" i Centar za eksploataciju objekata kopnene kosmičke infrastrukture preduzimaju sve korake kako bi procenili situaciju i obezbedili potrebne mere, kao i da organizuju odlazak grupe specijalista u Francusku Gvajanu.

- Dolazak grupe u kosmički centar u Gvajani očekuje se u prvoj polovini juna ove godine. Svi radovi biće izvedeni uz poštovanje sanitarnih i epidemioloških zahteva - dodao je predstavnik pres-službe "Roskosmosa".

Prema njegovim rečima, "Fregat" je smešten u prostoriji koja ispunjava sve međunarodne bezbednosne standarde, uključujući i ekološke bezbednosti, i ne predstavlja pretnju po osoblje i okolinu.

Bonus video:

(Espresors/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.