ZBOG OVOG ČOVEKA JE TRAMP NAREDIO VOJSCI DA IZAĐE NA ULICE: Bukti pravi GRAĐANSKI RAT u Mineapolisu!
Policija / Ilustracija, Foto: Youtube printscreen

UŽASNO

ZBOG OVOG ČOVEKA JE TRAMP NAREDIO VOJSCI DA IZAĐE NA ULICE: Bukti pravi GRAĐANSKI RAT u Mineapolisu!

Epiloga još uvek nema

Objavljeno:

Policajac Derek Čuvin, koji je postao zloglasan širom sveta zbog smrti afroamerikanca Džorža Flojda, već je jednom pokušao da ubije crnca pre dvanaest godina. Mediji su preplavljeni snimcima iz Mineapolisa na kojima se vidi kako je on stavio svoje koleno na njegov vrat dok je ovaj prelinjao za milost i govorio da ne može da diše, nakon čega je 46-godišnjak izdahnuo.

Britanski tabloid Mirror javlja kako je pre toga Čuvin imao čak 18 službenih prigovora protiv sebe, od čega su samo dva zaključena disciplinskim merama.

Zaključao se u kupatilo

Na ulicama Minesote već danima traju nasilni protesti gde se traže sankcije za Čuvina nakon brutalnog ubistva. Mediji su sada otkrili i da je Čuvin pre dvanaest godina ranio crnca Iru Latrella Tolesa prilikom intervencije u vezi porodičnog nasilja.

Toles je preživio napad. Novinarima je otkrio kako je policajac 24. maja 2008. banuo u njegov dom nakon što je njegova supruga nazvala 911 te ga ranio dok je bio u toaletu. Kaže kako je bio šokiran koliko je policajaca došlo na njegova vrata te se zaključao u toalet, policajci su razbili vrata kako bi ušli.

- Bili su u civilu i ničim nisu davali do znanja da su policajci. Nisu ništa rekli nego su počeli da me tuku.

Kaže kako se ne seća daljeg toka. U izveštaju lokalnih medija spominje se da je pokušao da uzme policajčev pištolj, ali on kaže da se toga ne seća, ali priznaje da je uzvratio udarac. Tek je u bolnici shvatio da je ranje. Metak mu je prošao kroz prepone i završio u zidu toaleta.

Nada se da će konačno biti optužen

Optužen je za krivično delo porodično nasilje i opiranje prilikom hapšenja. On, pak, ostaje pri tvrdnji da nije mogao ništa drugo da učinit te da se branio jer je Čuvin tog dana hteo da ga ubije.

- Voleo bih da smo tada imali pametne telefone kako bih snimio šta se događalo. Znao sam da će to ponovo pokušati da učini - rekao je Mirroru. Kaže kako se nada da će Čuvin biti optužen za smrt Džordža Flojda, a i sam razmišlja o podizanju tužbe zbog incidenta iz 2008.

Isti list navodi kako je Čuvin jedan od šest policacaja koji su uključeni u smrt 42-godišnjeg Vejna Rejsa 2006. godine. Drugi policajac uključen u nedavni skandal je Tou Thao, zbog čije je neprimerene primene sile postignuta sudska nagodba od 25 hiljada dolara pre tri godine.

Zahtevima su se pridružile i gradske vlasti, ali službene informacije još uvek nema.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.