GRAĐANSKI RAT U AMERICI! Demonstranti upali u centralu policije i ZAPALILI JE, aktivirana NACIONALNA GARDA! (VIDEO)
Nemiri u Mineapolisu, Foto: Twitter/Sophia Narwitz

PROTESTI ZBOG UBISTVA DŽORDŽA FLOJDA

GRAĐANSKI RAT U AMERICI! Demonstranti upali u centralu policije i ZAPALILI JE, aktivirana NACIONALNA GARDA! (VIDEO)

Ranije u četvrtak, guverner Minesote naredio je da se 500 pripadnika Nacionalne garde aktivira u Mineapolisu zbog protesta i nereda

Objavljeno:

Građani koji protestuju zbog toga što je policija 25. maja ubila afroamerikanca Džordža Flojda osvojili su i zapalili sedište policije u Mineapolisu, dok su se organi reda povukli, pošto su izgubili kontrolu nad situacijom.

Demonstranti su jutros rano upali u zgradu policije, a nedugo zatim iz nje je počeo da kulja dim, dok su oni koji su bili ispred počeli da proslavljaju.

Ranije u četvrtak, guverner Minesote naredio je da se 500 pripadnika Nacionalne garde aktivira u Mineapolisu zbog protesta i nereda.

Podsetimo, u ovom gradu se održavaju demonstracije pošto je afroamerikanac Džordž Flojd umro, posle maltretiranja od strane policije, 25. maja. Na društvenim mrežama je objavljen snimak na kojem Flojd govori da mu nije dobro, da ne može da diše, i da ne pruža otpor, dok mu policajac uporno drži koleno na vratu.

Pogledajte kako se odvijalo nasilje:

Ovo je snimak ubistva Džordža Flojda, zbog kojeg su počeli protesti:

Četvorica policajaca sa snimka su otpuštena, a u toku je istraga FBI o ovom slučaju. Policajci još uvek nisu optuženi ni za šta, uprkos apelima gradonačelnika Mineapolisa Džejkoba Freja da se oni uhapse.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.