OVAJ ČOVEK JE UPRAVO POSLAO JASNU PORUKU MILU ĐUKANOVIĆU: Sad je jasno kakav je stav AMERIKE!
Metju Palmer, Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

palmer jasan

OVAJ ČOVEK JE UPRAVO POSLAO JASNU PORUKU MILU ĐUKANOVIĆU: Sad je jasno kakav je stav AMERIKE!

Palmer je za Glas Amerike rekao da Crna Gora ima pravo da uspostavi parametre za to ko može da uđe u zemlju

Objavljeno:

Najvažnija poruka je da Srbija i Crna Gora treba da razgovaraju, vlade treba da komuniciraju i treba da postoje otvoreni kanali komunikacije, rekao je zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalni predstavnik Stejt departmenta za Zapadni Balkan Metju Palmer povodom odluke Podgorice da se Srbija ne nađe na listi zemalja čiji građani mogu da uđu u Crnu Goru i reakcije Beograda.

Palmer je za Glas Amerike rekao da Crna Gora ima pravo da uspostavi parametre za to ko može da uđe u zemlju i postoji epidemiološka komponenta u procesu donošenja te odluke, ali dodaje da treba i "pažljivo da razmotre kako bi to moglo da utiče na odnose sa važnim susedom, kako će uticati na letnju turisticku sezonu s obzirom na važnu ulogu srpskih turista u crnogorskoj ekonomiji".

"Znači, ima prostora za razgovor, koji treba da bude otvoren, transparentan, da se vodi mirno i koji identifikuje put napred, koji je u korist svih. Srbija i Crna Gora će večno biti susedi i treba da nađu način da rešavaju ta pitanja u partnerskom odnosu", zaključio je Palmer.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.