BIL GEJTS POČEO DA PRAVI VAKCINU PROTIV KORONE! Kreću TESTOVI NA LJUDIMA, ovo su svi detalji
Njegov rad je uvek bio pod lupom, Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

izrada vakcine

BIL GEJTS POČEO DA PRAVI VAKCINU PROTIV KORONE! Kreću TESTOVI NA LJUDIMA, ovo su svi detalji

Ovo je, do sada, najveća Gejtsova javna donacija.

Objavljeno:

Razvoj vakcine protiv virusa korona jedna je od glavnih tema u svetskim medijima. Pitanje njene delotvornosti i mogućnosti suzbijanja zaraze naširoko se razmatra. Međutim, debata o tome puna je uvek kontraverzi kada se pomene ime Bila Gejtsa, bivšeg čelnika Majkorosofta koji je sada svoju filantropiju fokusirao na farmaceutsku industriju.

Ruski portal Russia today donosi nam vest da je pomenuti Gejts, preko svoje fondacije uložio 388 miliona dolara u američku biotehnološku kompaniju Novavax za izradu vakcine.

Kako piše, oni će vakcinu testirati na ljudima, po prvi put što je prvi korak u kliničkom istraživanju za šta su dobili novac od Gejtsa. U ispitivanju učestvuje oko 130 dobrovoljaca iz Australije kojima će biti ubrizgana nova vakcina kako bi najranije do jula mogli videti rezultate i preći na fazu dva.

"Davanje vakcine prvim učesnicima ispitivanja je veliko dostignuće za ovu fazu kliničkog testiranja, vodeći nas korak bliže rešenju fundamentalne potrebe za vakcinom u borbi protiv globalne pandemije covid-19"- rekao je Stenli Erk, predsednik i izvršni direktor kompanije.

Ovo je, do sada, najveća Gejtsova javna donacija.

Upravo zbog takvih donacija, Gejts se našao na udaru teoretičara zavere da sprovodi agendu depopulacije. Videvši ovo oni bivaju nesigurni i traže od njega da on bude prvi koji će tu vakcinu i probati.

Kako podseća, Russia Today, Novavax nije jedina firma koja u Americi vrši klinička ispitivanja vakcine što je radila, još u Martu na ljudima, kompanija Moderna iz Masačusetsa govorivši o pozitivnim rezultatima- o kojoj će internet njuškala tek otkriti "prljave" tajne. Uostalom, i drugde se radi na razvoju vakcine, uključujući tri u Kini i dve u Velikoj Britaniji i Rusiji.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Russia Today)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.