POGINUO BOŽO DELIĆ: Pozlilo mu je kad je vozio auto, pronašli su ga mrtvog!
Božo Delić, Foto: Privatna arhiva

TRAGIČNO

POGINUO BOŽO DELIĆ: Pozlilo mu je kad je vozio auto, pronašli su ga mrtvog!

Na mesto nesreće odmah je stigla ekipa Hitne pomoći, ali njemu pomoći nije bilo

Objavljeno:

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedelju rano poslepodne poginuo je Božo Bobo Delić, splitski sveštenik koji je poslednjih 16 godina bio paroh parohije Svetog Mihovila u Kaštel Kambelovcu, javlja Slobodna Dalmacija.

Vest je duboko potresla sve one koje je poznavao, a u gradu pod Marjanom takvih je zaista bilo puno. Neslužbeni izvori kažu kako je 72-godišnjem svešteniku pozlilo dok je upravljao vozilom, nakon čega je automobil udario u zaštitnu ogradu. Na mesto nesreće odmah je stigla ekipa Hitne pomoći, ali njemu pomoći nije bilo.

Rođen je 1948. godine u Splitu, gde je završio osnovnu školu, a Nadbiskupijsku gimnaziju pohađao je u Zagrebu i Splitu, dok je u gradu pod Marjanom završio i studije teologije. Za sveštenika je zaređen 1972. godine, službovao je u važnim splitskim župama - u župi Svetoga Križa u svome Varošu i konkatedrali svetoga Petra.

Voleo je da poštuje pravila, a vrata njegove crkve bila su uvek otvorena za sve uzraste. Jedan je od začetnika Papa-festa, festivala duhovnih šansona koji se redovno održava u Solinu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.