ŠOK OTKRIĆE DIREKTORKE LABORATORIJE U VUHANU: Istina je, imamo 3 živa soja koronavirusa od šišmiša!
Doktorka Janji je radila na tri soja virusa korona, Foto: EPA-EFE/LI KE, Ilustracija

nešto ne štima

ŠOK OTKRIĆE DIREKTORKE LABORATORIJE U VUHANU: Istina je, imamo 3 živa soja koronavirusa od šišmiša!

Prema njenim rečima, najbliža podudarnost sa virusom koji se raširio svetom bila je 79 odsto.

Objavljeno:

Direktroka Instituta za virusologiju u Vuhanu Vang Janji rekla je da je radila na tri soja kovida19, ali se ne podudaraju sa onim koji je izazvao pandemiju

Ona je tako negirala optužbe da je virus nastao u laboratoriji tog instituta.

Institut za virusologiju u Vuhanu, gradu iz kojeg je krenulo širenje kovida-19, radila je na tri živa soja koronavirusa kod slepih miševa, ali nijedan od njih nije podudaran sa onim koji je izazvao pandemiju, rekla je direktroka Vang Janji, odgovarajući na spekulacije da je virus nastao u laboratoriji tog instituta.

Prema njenim rečima, najbliža podudarnost sa virusom koji se raširio svetom bila je 79 odsto. - Naš institut je prvi put primio klinički uzorak nepoznate pneumonije 30. decembra. Nismo znali za taj virus, niti smo se ikada susreli, istraživali ili držali virus. Zapravo, kao i svi drugi, ni mi nismo znali da virus postoji. Kako je mogao da procuri iz naše laboratorije kada ga nikada nismo imali - rekla je Vang. Vang je u intervjuu za kinesku televiziju CGTN istakla da su tvrdnje američkog predsednika Donalda Trampa i drugih da je virus možda izašao iz laboratorije u Vuhanu "čista izmišljotina".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.