U OVOJ ZEMLJI ĆE TURISTI U HOTELU POTPISIVATI DOKUMENT: Ako ste hteli da idete ovde, evo šta vas čeka!
Foto: Profimedia

videćemo šta će sve biti

U OVOJ ZEMLJI ĆE TURISTI U HOTELU POTPISIVATI DOKUMENT: Ako ste hteli da idete ovde, evo šta vas čeka!

"Bugarski turisti su dobrodošli, a za strance ćemo tek da vidimo", rekla je vlasnica odmaralištima Sunčev breg i Borovec.

Objavljeno:

Anketa Radio Bugarske sprovedena među hotelijerima u zemlji pokazuje da će oni poštovati mere i preporuke Ministarstva turizma i da se deo njih već sprema za letnju turističku sezonu. Svi vlasnici smeštajnih objekata najveće nade polažu u domaće turiste.

"Dok se ne promeni situacija oko 14-dnevnog karantina lica koja ulaze na teritoriju Bugarske, nećemo raditi sa turistima iz drugih zemalja" – rekla je Svetla Atanasova, vlasnik hotela u odmaralištima Sunčev breg i Borovec.

"Bugarski turisti su dobrodošli, a za strance ćemo tek da vidimo. Treba da se donese odluka – da li će pravila za različite države biti različita i da li će biti čarter letova – sve je to za sada nepoznato", navela je. Dobromir Valev je optimista da će u svom hotelu na našem severnom primorju, u blizini Kavarne, uspeti da dočeka i strane turiste iako su rezervacije do 10. juna već otkazane. "Naši gosti su pretežno iz Rumunije i Poljske. Još uvek očekujemo neke informacije iz Poljske, jer ne znamo šta će biti sa letovima i da li će zbog toga biti problema. Što se rumunskog tržišta tiče, nadamo se da nećemo imati nikakve probleme, jer veći deo naših gostiju dolazi samostalno putničkim vozilom", naveo je Valev.

Zlatko Zlatanov, čiji se hotel nalazi u Velingradu, period zatišja pre početka aktivne letnje sezone 1. jula koristi za renoviranje hotela. Uprkos mnogim nepoznanicama, on ne namerava da smanji cene ali radi na povećanju usluga koje nudi. S obzirom da za sada SPA centri ostaju zatvoreni, Zlatanov je sklon da sačeka popuštanje ove mere jer, kako kaže, Velingrad je poznat kao SPA prestonica Balkana i nije dovoljno da rade samo bazeni. U međuvremenu je ministarka turizma Nikolina Angelkova nakon sastanka sa predstavnicima turističkog sektora saopštila da resorno ministarstvo vodi pregovore o eventualnom otvaranju granica sa državama u kojima je epidemiološka situacija slična onoj u Bugarskoj. Osim toga, svaki strani turista mora da prilikom dolaska potpiše izjavu o putovanju kojom se potvrđuje da putuje na svoj rizik što hotelijere oslobađa od odgovornosti.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.