VIDEO SAM SAMO VATRU, ČULI SU SE KRICI I DECE I ODRASLIH Preživeli pada aviona o hororu koji su videli SVOJIM OČIMA
Muhamed Zubair, preživeli, Foto: Printscreen

tragedija

VIDEO SAM SAMO VATRU, ČULI SU SE KRICI I DECE I ODRASLIH Preživeli pada aviona o hororu koji su videli SVOJIM OČIMA

Za sada se zna da su dva putnika preživela

Objavljeno:

Najmanje 97 osoba je poginulo kada se avion pakistanske nacionalne aviokompanije sa 99 putnika i članova posade srušio u petak na stambenu četvrt u Karačiju, rekli su lokalni zvaničnici.

Za sada se zna da su dva putnika preživela, među kojima je i Zafar Masud, predsednik Banke Pundžaba koja je saopštila da je on pretrpeo prelome ali da je "svestan i da dobro reaguje". Drugi preživeli je inženjer Muhamed Zubair.

On je rekao da je pilot pokušao da sleti kada je na kratko avion dotakao tlo, nakon čega je uzleteo. Posle 10 minuta pilot je obavestio putnike da će pokušati da sleti ponovo a zatim je avion pao pri dodiru sa pistom, rekao je Zubair u izjavi koju je dao iz kreveta u bolnici u Karačiju.

-Sve što sam mogao da vidim oko sebe bili su vatra i dim. Čuo sam krike sa svih strana. Dece i odraslih. Video sam samo vatru. Nisam video ljude, samu sam čuo njihove krike, ispričao je on.

Kaže da je otvorio sigurnosni pojas i da je krenuo ka svetlu a zatim skočio.

-Morao sam da skočim dole tri metra da bih došao na sigurno, rekao je preživeli.

Avion tipa “Erbas A 320” srušio se juče na stambeno predgrađe Karačija vraćajući se iz Lahorea. Prema dosadašnjim saznanjima povređeno je 11 žitelja predgrađa na koje se srušio avion i oni se nalaze u stabilnom stanju.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.