ZAHAROVA SE OBRUŠILA NA MILA: Zapamtiće reči čelične Putinove ministarke!
Predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, Foto: AP / Youtube printscreen

s njom nema šale

ZAHAROVA SE OBRUŠILA NA MILA: Zapamtiće reči čelične Putinove ministarke!

Eskalacija napetosti u Crnoj Gori i grubo postupanje crnogorskih vlasti prema SPC i njenim vernicima izazivaju ozbiljnu zabrinutost Rusije, naglasila je ona

Objavljeno:

Predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ocenila je komentarišući hapšenje episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija i sedmorice sveštenika da se radi o nameri da se unese raskol u pravoslavni svet i uništi jedinstvo duhovnog prostora na Balkanu.

Na redovnom brifingu u Moskvi, Zaharova je rekla da su episkop Joanikije i sedmorica sveštenika uhapšeni pod izgovorom da su održavanjem litije na dan Sv. Vasilija Ostroškog prekršena pravila karantina, prenosi Sputnjik.

Ona je naglasila da se potom oglasio i američki Stejt department saopštenjem u kojem je s jedne strane istaknut značaj poštovanja ljudskih i verskih prava, ali je s druge pružena podrška oštrim merama koje su preduzele crnogorske vlasti.

„To je teško razumeti. Takva saopštenja, po našem mišljenju, svedoče o tome da u Vašingtonu crkvenu tematiku tumače kroz prizmu geopolitike. A radi se o očiglednim namerama da se unese raskol u pravoslavni svet i da se uništi jedinstvo duhovnog prostora na Balkanu“, ocenila je Marija Zaharova.

Eskalacija napetosti u Crnoj Gori i grubo postupanje crnogorskih vlasti prema SPC i njenim vernicima izazivaju ozbiljnu zabrinutost Rusije, naglasila je ona.

"Neprirodno razdvajanje ljudi, vernika, uključujući i podlo mešanje spoljnih faktora, moglo bi da ima ozbiljne posledice po region", zaključila je Zaharova.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.