OVO JE NAJMOĆNIJI MAFIJAŠ U EVROPI: On se hvali da ne broji novac, nego ga MERI POMOĆU VAGE! (VIDEO)
Na vrhuncu svoje kriminalne karijere trgovao je sa 1.500 do 2.000 kilograma kokaina mesečno, Foto: Printscreen, Profimedia

espresopedija

OVO JE NAJMOĆNIJI MAFIJAŠ U EVROPI: On se hvali da ne broji novac, nego ga MERI POMOĆU VAGE! (VIDEO)

Italijanski pisac Roberto Savijano, poznat po knjizi "Gomora" (po kojoj je snimljena i serija), kaže da je Panuci skupljao novac o rivalskih mafijaških porodica kako bi trgovao kokainom

Objavljeno:

Roberto Panunci, poznat i po nadimku Beba, jedan od najjačih mafijaških bosova na planeti. Rođen je u Rimu 1948. godine, a mediji su uveliko pisali da je povezan sa najjačom mafijaškom organizacijom, zloglasnom Ndragetom.

foto: MUP SRBIJA

Panuci je, kako su pisali mediji, jedan od najvećih posrednika u trgovini kokainom između sicilijanske mafije i kolumbijskih kartela. Opisuju ga kao "najtraženijeg narko-trgovca na planeti" i "najvećeg krijumčara kokaina na svetu". Neki čak tvrde da je ekvivalent Pablu Eskobaru.

Prema nekim svedočenjima, Panuci se nalazi na radaru američke DEA više od 30 godina.

Bebin otac radio je za "Alitaliju", avionsku kompaniju, i rođeni je Rimljanin, dokj mu je majka iz Kalabrije, što je i bila njegova kasnija veza s Ndragetom. Kao dečak, Panuci se sa porodicom seli u Kanadu, gde je još kao dečak postao učenik mafijaškog bosa Antonija Makrija, rodom iz Kalabrije, počevši da radi za njega u Torontu.

Tu je upoznao i Salvatorea Mikelija, mafijaša sa Sicilije, sa kojim se veoma zbližio, toliko da je postao kum njegovog deteta. Tako je napravio sponu između mafijaških grupa sa Sicilije i iz Kalabrije, počevši da radi za obe grupacije.

foto: MUP

Tokom osamdesetih godina u Rimu je otvorio modni butik "Il Papavero", koji mu je bio paravn za trgovinu heroinom. Krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih već je organizovao krijumčarenje heroina iz Turske preko Italije do Sjedinjenih država. Uspso je i da se poveže sa šefovima korzikanske mafije iz Marseja, kao i da otvori laboratoriju za preradu heroina na Siciliji. priča se da je sva trgovina narkoticima u to vreme išla preko njega i njegovih kontakata.

Krajem osamdesetih Panuci se sa heroina prebacuje na kokain, shvativši da ova droga donosi daleko veću zaradu. Kokain je ubrzo postao omiljena droga bogatih, koji su je konzumiralu u enormnim količinama, osiguravši mafijaškim klanovima ogromnu zaradu. Već u to vreme Panuci dospeva na spisak najtraženijih ljudi američke DEA.

foto: Printscreen Youtube / CBS New York

Panuci se povezuje sa kartelima u Kolumbiji i Venecueli, a ima kontake i u Amsterdamu i Madridu. Kolumbijci su imali veliko poverenje u njega, pa je ubrzo postao glavni posrednik u trgovini kokainom između kolumbijskih kartela i sicilijanske mafije.

Italijanski pisac Roberto Savijano, poznat po knjizi "Gomora" (po kojoj je snimljena i serija), kaže da je Panuci skupljao novac o rivalskih mafijaških porodica kako bi trgovao kokainom, što nikom nije pošlo za rukom.

foto: Printscreen

Na vrhuncu svoje kriminalne karijere trgovao je sa 1.500 do 2.000 kilograma kokaina mesečno.

foto: Imdb

Tokom prisluškivanja njegovih razgovora, čuli su ga kako se hvali da trguje sa velikom lakoćom, kao i da mu Kolumbijci izuzetno veruju. Da bi ojačao veze s Kolumbijcima, oženio je svog sina Alesandra sa ćerkom jednog od najjačih kolumbijskih bosova iz kartela Medeljin.

Panuci je tr puta hapšen: 1994. u Kolumbiji, deset godina kasnije u Madridu i 2013. ponovo u Kolumbiji, nakon čega je izručen Italiji, gde je osuđena 16 i po godina zatvora.

foto: Printscreen

- On je najveći trgovac kokainom na svetu - kazao je tužilac u Kalbriji Nikola Grateri nakon što je Panuci osuđen i dodao:

- On je jedini trgovac koji je mogao da organizuje krijumčarenje pošiljki od 3.000 kilograma kokaina i više!

Savijano za njega kaže da je "Kopernik kokaina, jer je potpuno promenio način poslovanja, shvativši novu dinamiku na tržištu kokaina".

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.