SLOVENIJA JE OTVORILA GRANICE ZA EU ZEMLJE: Evo koji građani Srbije mogu ući u ovu zemlju!
Zbog sličnosti epidemiološke situacije vezane za Kovid-19 od juče je olakšan režim na granici sa Hrvatskom, Foto: EPA / STR

koronavirus

SLOVENIJA JE OTVORILA GRANICE ZA EU ZEMLJE: Evo koji građani Srbije mogu ući u ovu zemlju!

Slovenija je prošle nedelje, pošto je proglasila kraj epidemije, načelno najavila ponovno otvaranje granica za državljane članica EU

Objavljeno:

Slovenija je prva proglasila kraj epidemije ali nije još otvorila granice.

Državljani Srbije trenutno mogu ući u Sloveniju samo ukoliko imaju važeću dozvolu za boravak ili rad u toj zemlji i pri ulasku dobijaju rešenje o karantinu u trajanju od 14 dana, rečeno je agenciji Beta u slovenačkoj ambasadi.

Slovenija je prošle nedelje, pošto je proglasila kraj epidemije, načelno najavila ponovno otvaranje granica za državljane članica EU i zajedničkog Evropskog ekonomskog područja, ali uz prethodnu procenu epidemiološke situacije u svakoj od zemalja pojedinačno.

Zbog sličnosti epidemiološke situacije vezane za Kovid-19 od juče je olakšan režim na granici sa Hrvatskom čime je ukinuta obaveza samoizolacije i karantina po ulasku iz te zemlje, a radi se na postizanju sličnih dogovora sa drugim susednim državama do početka juna.

Cilj je da se utvrde protokoli za režim prelaza granice i osiguraju svi uslovi da ne dodje do ugrožavanja zdravlja, odnosno mogućnosti širenja epidemije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.