KONAČNA OCENA: Kineski mediji procenjivali borbenu sposobnost ruskog lovca Su-34
Ima besprekornu borbenu gotovost, Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV

opasna zverka na nebu

KONAČNA OCENA: Kineski mediji procenjivali borbenu sposobnost ruskog lovca Su-34

Predviđen je za izvođenje preciznih raketno-bombaških napada po kopnenim ciljevima pri operativnoj i taktičkoj dubini, kao i za uništavanje vazdušnih ciljeva.

Objavljeno:

Ruski lovac-bombarder SU-34 odlikuje visok stepen borbene sposobnosti, dobre manevarske mogućnosti, velika brzina kao i moćan arsenal za uništavanje kopnenih i morskih ciljeva, piše kineski list „Huanću šibao”.

Bombarder, kako se još navodi u članku, u stanju je da nosi 12 vrsta naoružanja, uključujući rakete za uništavanje kopnenih i nadvodnih ciljeva, kao i vođene i kasetne avionske bombe.

U članku je takođe naglašena sposobnost aviona da izvrši „Kobra” akrobaciju – koja u borbi pomaže da se hitno smanji brzina, što omogućava da se neprijateljski lovac iz neposredne blizine „strese s repa” i odabirom pokretnih ciljeva „prevari” radar.

Članak takođe govori o posebnom dizajnu vazduhoplova, uključujući nos u obliku „kljuna patke”, koji omogućava postavljanje efikasnijeg radara s velikim prečnikom delovanja.

Lovac-bombarder Su-34 po borbenim sposobnostima spada u generaciju aviona 4+. Predviđen je za izvođenje preciznih raketno-bombaških napada po kopnenim ciljevima pri operativnoj i taktičkoj dubini, kao i za uništavanje vazdušnih ciljeva.

Među karakteristikama aviona je i domet leta do četiri hiljade kolimetara i maksimalna brzina do 1,9 hiljada kilometara na čas, kao i najnoviji sistem za upravljanje naoružanjem.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Sputniknews)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.