VIRUS NIJE POTEKAO SA PIJACE U VUHANU: Ova studija dokazuje da je virus napravljen da se prenosi na ljude!
Studija je objavljena u trenutku kada su sve snažniji pritisci na Kinu da otkrije pravi izvor epidemije, Foto: igors

koronavirus

VIRUS NIJE POTEKAO SA PIJACE U VUHANU: Ova studija dokazuje da je virus napravljen da se prenosi na ljude!

Treba ispitati mogućnost da se genetski neizmenjen prekursor prilagodio ljudima dok su ga proučavali u laboratoriji

Objavljeno:

Kontroverzna nova naučna studija dovodi u pitanje tvrdnje kineskih vlasti da je pandemija korona virusa potekla sa pijace u Vuhanu na kojoj se prodaju plodovi mora, ali i druge životinje za ishranu.

Analiza svih dostupnih podataka koju su obavili biolozi jasno pokazuje da je smrtonosan virus Sars-Cov-2 dospeo na pijacu tako što ga je doneo neko ko je već bio zaražen, a na veliko iznenađenje naučnika virus je “već bio prilagođen da se prenosi na čoveka”, što je veoma retka karakteristika.

Novo istraživanje dodatno će podgrejati sumnje da Peking očajnički nastoji da prikrije pravi izvor epidemije, koja je prouzrokovala smrt 100.000 ljudi I tešku globalnu ekonomsku krizu.

Studiju su obavili Alina Čan i Ben Deverman sa Instituta "Brod", ogranka Univerziteta Harvard, i Tehnološkog instituta Masačusets, i Šing Džan sa Univerziteta Britanske Kolumbije (Kanada).

Oni kažu da istraživanje nedvosmisleno navodi na zaključak da je virus potekao izvan pijace u Vuhanu.

Prema njihovim rečima, “genetski podaci dostupni javnosti ne ukazuju na prenošenje virusa između vrsta na pijaci”. Oni traže da se ispitaju svi mogući putevi prenosa virusa sa životinje na čoveka, uključujući i tvrdnje da je virus potekao iz laboratorije.

- Treba ispitati mogućnost da se genetski neizmenjen prekursor prilagodio ljudima dok su ga proučavali u laboratoriji – navodi se u studiji.

Studija je objavljena u trenutku kada su sve snažniji pritisci na Kinu da otkrije pravi izvor epidemije, kako bi se stručnjaci stvarno upoznali s bolešću i mogli da razviju vakcinu, te spreče izbijanje novih epidemija.

Prema zvaničnoj kineskoj teoriji, virus je potekao sa pijace u Vuhanu na kojoj se prodaju i divlje životinje, a tu teoriju je podržala i Svetska zdravstvena organizacija.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.