OTVORILI KAFIĆE I RESTORANE, A NEZADOVOLJNI: Ugostitelji kažu da im je uz ove mere isto kao i da ne rade!
Dodao je da je otvorio restorane širom sveta i da je samo Italija uvela stroga pravila za ponovno otvaranje ugostiteljskih objekata, Foto: EPA/RICCARDO ANTIMIANI

koronavirus

OTVORILI KAFIĆE I RESTORANE, A NEZADOVOLJNI: Ugostitelji kažu da im je uz ove mere isto kao i da ne rade!

Pravila su besmislena

Objavljeno:

Više od 60 odsto poslovođa otvoriće u ponedeljak svoje poslovne objekte u Italiji, nasuprot 27 odsto njih koji su odlučili da zasad ostanu zatvoreni, jer im ne odgovaraju ograničenja propisana zbog sprečavanja širenja korona virusa.

Prema podacima udruženja Confesercenti, 11 odsto preduzeća je neodlučno, a još jedna otežavajuća okolnost za kompanije je to što, pored mera koje je uvela italijanska vlada, moraju poštovati i lokalne propise.

"Pravila su besmislena, neću otvoriti Harry's bar (18. maja)", rekao je vlasnik čuvenog venecijanskog ugostiteljskoj objekta sa dugom tradicijom nadomak Trga Svetog Marka, Arigo Ćiprijani u intervjuu italijanskom listu Republika.

Ćiprijani je rekao da bi, prema pravilima uvedenim u cilju sprečavanja širenja virusa, sa dosadašnjih "150 mesta za goste spao na 10".

Dodao je da je otvorio restorane širom sveta i da je samo Italija uvela stroga pravila za ponovno otvaranje ugostiteljskih objekata, a da je Hongkong propisao svega metar razdaljine u cilju sprečavanja širenja virusa.

Italija, koja je imala najduže mere opšteg karantina, polako izlazi iz blokade pokretanjem poslovnih aktivnosti i većom slobodom kretanja ljudi, a jedna od najspornijih odluka bila je otvaranje barova i restorana.

Naime, barovima i restoranima je od 4. maja dozvoljena prodaja hrane i pića za poneti, a od 18. maja, dve nedelje pre prvobitno planiranog datuma, biće im dozvoljeno potpuno otvaranje za goste isključivo uz rezervaciju i držanje propisane međusobne razdaljine, i korišćenje zaštitne maske pri plaćanju na kasi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.