OVA ZEMLJA U EVROPI SE RASPADA! Pojedini gradovi traže nezavisnost, polako se menja karta sveta
ilustracija, Foto: Profimedia

biće borba

OVA ZEMLJA U EVROPI SE RASPADA! Pojedini gradovi traže nezavisnost, polako se menja karta sveta

Zabrinjavajuća situacija

Objavljeno:

Zamenik predsednika komiteta Saveta federacije Rusije za međunarodna pitanja Vladimir Džabarov izjavio je da bi Ukrajina mogla izgubiti gradove Odesu, Herson, Nikolajev i Zaporožje jer su podele unutar društva veoma duboke.

Rusiju zabrinjava aktuelna situacija u Ukrajini, prema rečima Džabarova, jer predsednik Vladimir Zelenski u suštini ne vlada zemljom dok "određene sile" mogu potkopati državnost zemlje.

- Zabrinuti smo zbog takve situacije. Podele u ukrajinskom društvu su veoma duboke. Za jugoistočnim regionima, koji ne žele ni da čuju za povratak u sastav Ukrajine, mogli bi poći i Odesa, Herson, Nikolajev, Zaporožje... koji za sada čekaju - rekao je Džabarov.

Senator je takođe pretpostavio da bi do kraja godine Kijev mogao da najavi povlačenje iz Minskih sporazuma.

- Ukrajinske vlasti uopšte ne nameravaju da nešto preduzmu u cilju izvršavanja obaveza iz tog dokumenta - rekao je Džabarov.

On se osvrnuo i na nedavnu posetu zamenika šefa administracije predsednika Rusije, Dmitrija Kozaka, Berlinu gde je na bilateralnom sastanaku razgovarao sa nemačkom stranom o situaciji u Ukrajini.

- Važno je što su pregovori održani u bilateralnom formatu, bez predstavnika Ukrajine, što bi moglo doprineti tome da razgovori o realizaciji Minskih sporazuma pređu u fazu konstruktivnog delovanja - istakao je senator.

Džabarov je ujedno podsetio da Rusija nije strana koja učestvuje u konfliktu u Donbasu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.