Lekaru iz Vuhana koji je oboleo od korone koža postala POTPUNO CRNA: Pobedio je virus, a pogledajte KAKO SAD IZGLE
ilustracija, Foto: Printscreen

fenomen

Lekaru iz Vuhana koji je oboleo od korone koža postala POTPUNO CRNA: Pobedio je virus, a pogledajte KAKO SAD IZGLE

Fenomen među zaraženima koronom

Objavljeno:

Kineski lekar, kome je koža iznenada potamnela nakon što teško oboleo od korona virusa, pobedio je bolest i postepeno mu se vraća prirodna boja, što potvrđuje i nedavno objavljena fotografija.

Dr Ji Fan, koji se u januaru zarazio na poslu, otpušten je prošle nedelje iz bolnice u Vuhanu. Kako je saopštio predstavnik bolnice, koža mu je potamnela od antibiotika koji je uzimao tokom lečenja.

Dr Hu Vejfeng, kome je koža takođe potamnela, i dalje je u bolnici.

Dr Ji i Dr Hu (42) obojica su se zarazila lečeći pacijente u Centralnoj bolnici u Vuhanu pre oko mesec dana. Dr Duan Đun, zamenik direktora Odeljenja za intenzivnu negu Bolnice Kinesko-japanskog prijateljstva, čiji je stručnjak bio deo tima koji je lečio dvojicu lekara, izjavio je da su dr Ji i dr Hu lečeni antibiotikom polimiksin B, koji je izazvao hiperpigmentaciju, ali da će se ona polako povući kako se budu oporavljali.

Lekari su ranije mislili da je abnormalna boja kože izazvana hormonskim poremećajem, nakon što je virus pacijentima oštetio jetru.

Dvojica pacijenata prvo su bili smešteni na Plućnoj klinici u Vuhanu, a potom su premešteni u ogranak Bolnice Tongdži u okrugu Vuhana Džongfa Sinčeng, prenosi kineski javni servis CCTV.

Kardiolog dr Ji počeo je da se oporavlja zahvaljujući aparatu za održavanje života ECMO, na koji je bio priključen 39 dana.

Dr Ji i Dr Hu su kolege pokojnog kineskog lekara uzbunjivača Lija Venlijanga, koga je policija opomenula zato što je upozorio na opasan virus, od koga je sedmog februara i sam umro.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.