SLEDE NEPOTREBNA PATNJA I SMRT: Američki stručnjak o ukidanju ograničenja u SAD
Direktor Nacionalnog instituta SAD za alergije i infektivne bolesti, Entoni Fauči, Foto: EPA/Oliver Contreras / POOL

objasnio

SLEDE NEPOTREBNA PATNJA I SMRT: Američki stručnjak o ukidanju ograničenja u SAD

Fauči je rekao da će njegova glavna poruka biti o opasnosti od naglog popuštanja ograničenja uvedenih zbog pandemije

Objavljeno:

Direktor Nacionalnog instituta SAD za alergije i infektivne bolesti, Entoni Fauči izjavio je danas da namerava da upozori federalne vlasti da će "nepotrebna patnja i smrt" biti rezultat naglog ponovnog početka rada privrede uprkos toku pandemije.

Taj vodeći stručnjak radne grupe Bele kuće za borbu protiv korona virusa govoriće o tome u Odboru Senata Kongresa SAD za zdravstvo.

U imejlu "Njujork tajmsu", Fauči je rekao da će njegova glavna poruka biti o opasnosti od naglog popuštanja ograničenja uvedenih zbog pandemije.

"Ako se preskoče provere navedene u uputstvu koje smo izdali, preti nam ponovno izbijanje zaraze širom SAD", napisao je Fauči.

Podvukao je da "to ne samo da će rezultirati bespotrebnom patnjom i smrću, već će nas odvratiti od povratka u normalan život".

Fauči je u sukobu s predsednikom SAD Donaldom Trampom koji požuruje guvernere saveznih država da ukinu ograničenja rada privrede i da povuku naredbe gradjanima da ne izlaze iz kuća, što je sve u SAD rešeno različito, od države do države.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta-AP)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.