OVO SU ŽENE KIM DŽONG UNA: Njihova moć je tajna, imaju ogroman uticaj, a ne zna se KOJA JE LEPŠA! (FOTO)
Kim očito voli žensko društvo, Foto: EPA/ KCNA

kim nije sultan

OVO SU ŽENE KIM DŽONG UNA: Njihova moć je tajna, imaju ogroman uticaj, a ne zna se KOJA JE LEPŠA! (FOTO)

Međutim, njegova supruga Ri Sol Džu koja se pojavljuje češće nego supruge Kimovog oca i dede, ima veći uticaj nego što mnogi misle, tvrde stučnjaci.

Objavljeno: 22:43h

Lider Severne Koreje Kim Džong Un često dovodi javnost u situaciju da nagađa da li je živ ili mrtav, ali isto tako zbunjuje analitičare kad su u pitanju veoma različite žene u njegovom životu.

Tri izuzetne i lepe žene pripadaju najužem krugu tridesetosmogodišnjeg lidera, a jedna od njih, inače severnokorejska pop-zvezda, navodno mu je ljubavnica.

U poslednjih nekoliko nedelja, Kimova mlađa sestra Kim Jo Džong, predsednica moćnog Odeljenja za organizaciju i vođstvo, koje upravlja svim aspektima života u Severnoj Koreji, bila je u žiži interesovanja medija, koji veruju da bi ona mogla da ga nasledi ukoliko umre, ili ako zbog bolesti više ne bude mogao da obavlja dužnost.

Međutim, njegova supruga Ri Sol Džu, koja se pojavljuje češće nego supruge Kimovog oca i dede, ima veći uticaj nego što mnogi misle, tvrde stučnjaci. U skladu sa običajima u Severnoj Koreji, njihov brak je ugovoren i u međuvremenu imaju dvoje male dece, a možda i troje. Ri Sol Džu je nekada bila pevačica i navijačica.

Bivši analitičar CIA Džung H. Pak u novoj knjizi ("Becoming Kim Jong Un") piše da Kim sebe doživljava kao neodoljivog korejskog Džona F. Kenedija, a suprugu kao modernu Džeki Kenedi, te da ju je doslovno podučavao kako da izgleda i ponaša se kao legendarna američka prva dama.

- Ne verujem da Kimova supruga ima ambicija da bude ozbiljan politički igrač, ali ona uživa ugled elite - rekao je za "Post" analitičar Severne Koreje Brus Bektol, bivši pripadnik američke Odbrambene obaveštajne agencije (DIA).

- Ona je predivna i mislim da bi ona i deca bili bezbedni da se Kimu nešto desi. Ne bi je ubili kao što su ubili Kimovog teču. Možda bi je proterali iz zemlje, ali to je najdalje dokle bi išli – smatra on.

Međutim, žena koja komplikuje život Kimovoj supruzi i sestri jeste Hjon Song Vol, koja možda jeste, a možda nije ono što Korejci nazivaju "velikom sestrom suprugom", tj. starija ljubavnica oženjenog muškarca, piše ntnews.com.au.

Godine 2013. proširile su se glasine da je četrdesettrogodišnja Hjon, predvodnica ženske muzičke grupe "Moranbong", koju u Severnoj Koreji porede sa britanskim bendom "Spajs girls", javno streljana zajedno sa članicama svog prvog benda zbog nejasnih optužbi vezanih za pornografske video-spotove

Kao i nedavno u Kimovom slučaju, Hjon se pojavila ubrzo nakon glasina o njenoj smrti i danas je jedna od njegovih glavnih savetnika – na profesionalnom, a možda i na privatnom planu. Ona je preuzela funkciju "direktora događaja", koju je nekada obavljala Kimova sestra, a tiče se organizovanja svih velikih javnih događaja na kojima se Kim pojavljuje.

Dok jedni kažu da je Hjon samo stara Kimova drugarica iz tinejdžerskih dana, drugi tvrde da je ona možda čak bila i poslednja ljubavnica pokojnog Kimovog oca Kim Džong Ila, pa čak i majka jednog od Kimove dece.

Neki mediji su pisali da su se Kim i Hjon zabavljali u mladosti, ali da je njihovu vezu zabranio njegov otac. Ta veza je oživela posle njegove smrti 2011, nakon što je Kim imenovan za novog lidera Severne Koreje.

Prema rečima Džejsona Lija, koji je prebegao u Južnu Koreju i danas živi u Sjedinjenim Državama, Hjon je veoma moćna žena, sasvim sigurno moćnija nego supruga, ali možda ipak ne toliko moćna kao njegova sestra.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.