SKANDAL NAD SKANDALIMA! Tramp prekršio predsednička ovlašćenja!
Tramp odbija da dostavi dokumenta, Foto: EPA/Anna Moneymaker / POOL

krije bogatstvo ko zmija noge

SKANDAL NAD SKANDALIMA! Tramp prekršio predsednička ovlašćenja!

Očekuje se da će odluke Vrhovnog suda u ovim slučajevima biti donete do kraja juna

Objavljeno:

Vrhovni sud SAD u utorak će razmotriti tri krupna slučaja u vezi s nastojanjima Predstavničkog doma Kongresa i porote jednog njujorškog suda da dobiju kopije finansijske evidencije o poslovanju predsednika Amerike.

Tramp je, za razliku od svojih prethodnika, odbio da dostavi dokumenta koja bi mogla da omoguće uvid u razmere njegovog bogatstva i porodične poslove sa nekretninama, podseća Rojters, navodeći da ovi slučajevi predstavljaju test ograničenja predsedničkih ovlašćenja u odnosu na Kongres i državne tužioce u SAD.

U dva od tri slučaja reč je o pokušajima odbora u Predstavničkom domu, u kojem većinu ima Demokratska partija, da dođu do finansijske evidencije vođene u tri kompanije sa kojima je sarađivao Tramp - u računovodstvenoj firmi "Mazars", kao i dve banke," "Dojče banke" i "Kapital uan".

Vrhovni sud ove je slučajeve objedinio u jedan, a treći slučaj odnosi se na još jedan zahtev "Mazarsu" da dostavi slične informacije o Trampovim poslovima, uključujući i poreske prijave. Zahtev je podnet u okviru istrage velike porote jednog suda u gradu Njujorku.

Očekuje se da će odluke Vrhovnog suda u ovim slučajevima biti donete do kraja juna, pošto su prethodno niže sudske instance u Vašingtonu i Njujorku donele presude protiv Trampa.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.