PUTIN JE UPRAVO RUSIMA SAOPŠTIO VEST KOJA MENJA SVE: Ovo je prekretnica!
Putin je objavio ublažavanje mera u Rusiji, Foto: EPA/ALEXEI NIKOLSKY / SPUTNIK /KREML

i rusija se otvara

PUTIN JE UPRAVO RUSIMA SAOPŠTIO VEST KOJA MENJA SVE: Ovo je prekretnica!

Naveo je da je Rusija povećala broj testiranja i da će do sredine maja doći do 300 hiljada dnevno, i dodao da je zahvaljujući ranije preuzetim merama sačuvano hiljade života.

Objavljeno:

Predsednik Rusije Vladimir Putin objavio je danas da zemlja postepeno izlazi iz mera ograničenja, uvedenih zbog epidemije korona virusa, uprkos tome što ima više od 200.000 obolelih i što taj broj raste iz dana u dan.

Putin je u obraćanju kazao da se neradni dani zbog epidemije zavrašavaju 12. maja, ali da će šefovi regiona imati pravo da o režimu karantina odlučuju samostalno, u zavisnosti od epidemiološke situacije.

"Svi moraju strogo da poštuju sanitarne propise, to se tiče preduzeća, sfere usluga, trgovine", rekao je Putin. Naveo je da je Rusija povećala broj testiranja i da će do sredine maja doći do 300 hiljada dnevno, i dodao da je zahvaljujući ranije preuzetim merama sačuvano hiljade života.

Za osobe starije od 65 godina i one sa hroničnim bolestima režim ograničenja biće zadržan, a masovna okupljanja su i dalje zabranjena, naveo je Putin.

Rusija je danas po broju obolelih izašla na treće mesto u svetu, posle SAD i Španije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.