Monasi su sekli stomak životinje i u njega ubacivali BOLESNIKA, a sada su Putinu dali ČAJ BESMRTNOSTI
ČAJ, Foto: Profimedia

neobično

Monasi su sekli stomak životinje i u njega ubacivali BOLESNIKA, a sada su Putinu dali ČAJ BESMRTNOSTI

Preci Burjata su bili lovci i vojnici koji su imali ogromno iskustvo u isceljivanju rana, preloma i iščašenja zglobova

Objavljeno:

Stanovnici Bajkalskog regiona Rusije kombinuju tibetansku medicinu i šamanizam, a iz Burijatije Vladimiru Putinu redovno šalju čaj koji daje besmrtnost. Naučnici njihove metode pomno proučavaju.

Zemlja večitog plavog neba – takav poetski naziv za područje Bajkala su smislili Burjati, koji su se doselili tamo pre mnogo vekova. Iz Mongolije, svoje otadžbine, nomadi su preneli drevne običaje uključujući i veoma neobične tradicije narodne medicine.

Preci Burjata su bili lovci i vojnici koji su imali ogromno iskustvo u isceljivanju rana, preloma i iščašenja zglobova. NJihova metoda terapije se zvala „boro arga“, to jest „jednostavno lečenje“. Nomadi nisu koristili čajeve nego obloge i meleme, a traume su lečili bukvalno „ognjem i mačem“: na otvorenu ranu su stavljali zapaljenu granu peljina, vrući kamen ili zagrejani mač – da bi se zaustavilo krvarenje.

U stomaku kamile

Nameštanje kostiju i zglobova je bilo u sferi odgovornosti „barjaaši“ - narodnih kostolomaca i kiropraktičara. Svaki barjaaša je imao svoje metode koje je čuvao u tajnosti. Neki lekari su bili veoma talentovani i nameštali su slomljene kosti čak od 20 delova.

Masiraju nogama ugrejanim vrućim gvožđem.

Osim toga, barijaše su masirali telo posebnim alatkama od srebra. Ponekad su kostolomcima pomagali šamani, koji su pravili termo-masažu na neobičan način. Oni su stavljali bosa stopala prvo na vruće gvožđe, a nakon toga prislanjali ih ka bolnom mestu na telu pacijenta.

Najbizarnije je ubacivanje bolesnika u stomak životinje.

Ali najčudnija terapija u praksi burjatskih isceljitelja je bila procedura smeštanja bolesnika unutar mrtve životinje. Ubijenom biku ili kamili su sekli stomak i vadili su iz njega unutrašne organe. Posle toga u ispraznjeni stomak životinje su stavljali pacijenta. Burjati su bili ubeđeni da u toku takve terapije bolest prelazi sa čoveka na mrtvu stoku.

Kasnije ova procedura se promenila: bolesnika su samo umotavali u kožu ovna, jarca ili medveda. Osim toga, na telo pacijenta su nameštali organe ubijene životinje: srce ka srcu, jetru ka jetri, bubreg ka bubregu.

Besmrtnost

Pedsednik Vladimir Putin tokom posete Burjatiji popio je čaj sa monasima i razgledao svetinju dacana – telo lame Daša-Doržo Itigelova, koje nije istrulilo ni nakon 90 godina. Veruje se da je lama znao tajnu besmrtnostii. Naučnici tvrde da belančevine u ćelijama mrtnih monaha imaju karakteristike živih organizama.

U sedamnaestom veku mnogi Burijati su prihvatili budizam i od tada su počeli pored boro arge da koriste i recepte tibetanske medicine, ali nisu zaboravili svoju narodnu medicinu boro argu. Dva različita pristupa lečenju i do sada koegzistiraju u potpunoj harmoniji i dopunjuju se jedan sa drugim.

Bajkal je postala Meka za banjski turizam. U arsenalu burjatskih lekara pored tibetanskih čajeva i akupunkture - lečenje mlekom kobile, mašću medveda i jazavca, i, osim toga, kupke od rogova sibirskih jelena.

Recepti tibetanskih čajeva

Slani čaj sa puterom protiv umora

Prelijte 25 g crnog čaja sa pola litre ključale vode i kuvajte 20 min na slaboj vatri. Procedite. Dodajte jednu-dve čaše prokuvane vode, jednu i po čašu mleka, 50 g topljenog putera i pola čajne kašičice soli. Sve dobro izmešajte mikserom. Popijte čaj dok je vruć.

Čaj protiv impotencije

Supenu kašiku isitnjenog kantariona prelijte čašom ključale vode. Ostavite sat vremena da odstoji. Konzumirajte trećinu čaše čaja 3 puta dnevno pola sata pre obroka.

Čaj protiv bronhitisa

Prelijte 40 g cvetova heljde sa dva litra ključale vode. Sačekajte sat vremena da odstoji. Konzumirajte trećinu čaše čaja tri puta dnevno pola sata pre obroka.

Čaj protiv bronhialne astme

Isitnite 20 grama belog luka i četiri limuna pa prelijte smesu sa litrom ključale vode. Ostavite pet dana da odstoji na hladnom mestu. Konzumirajte dve supene kašike sredstva tri puta dnevno pola sata pre jela.

Čaj protiv proširenih vena

Jednu čajnu kašičicu mlevenog muskatnog oraha prelijte sa pola čaše ključale vode. Ostavite 45 min da odstoji. Dodajte malo meda. Popijte napitak 15 minuta pre jela ili pre spavanja. Terapija traje tri meseca.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti Magazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.