SA OVOG MESTA SE KORONA PROŠIRILA NA ČAK PET KONTINENATA: Sada im stiže OGROMNA TUŽBA, šokantno je šta su radili!
Skijalište / Ilustracija, Foto: Profimedia

ŠUŠKA SE

SA OVOG MESTA SE KORONA PROŠIRILA NA ČAK PET KONTINENATA: Sada im stiže OGROMNA TUŽBA, šokantno je šta su radili!

Oni navode da je austrijsko Udruženje zaštite potrošača (VSV) na čijem je čelu bivši političar Peter Kolba, najavilo zajedničku tužbu zaraženih protiv Republike Austrije

Objavljeno:

Gotovo svi austrijski mediji u nedelju izveštavaju o skijalištu Išgl u austrijskoj pokrajini Tirol koji je prema pisanju nedeljnika „Profil“ očito bio „epicentar“ širenja pandemije koronavirusa, i to ne samo u Austriji nego na čak „ pet kontinenata“.

Oni navode da je austrijsko Udruženje zaštite potrošača (VSV) na čijem je čelu bivši političar Peter Kolba, najavilo zajedničku tužbu zaraženih protiv Republike Austrije.

U nastavku se ističe kako se udruženju VSV do 4. maja javilo 5.384 osoba iz čak 55 zemalja sveta, od kojih velika većina tvrdi da su se zarazile u Išglu, a manji deo da su se zarazile u tirolskim skijaškim centrima St. Anton i Sölden, nedaleko od Išgla.

Većina osoba koja namerava da tuži Austriju zbog zaraze su iz Nemačke (3.680), a potom slede Španija (326), Velika Britanija (152), Belgija (151), Švajcarska (133) i Danska (82). Tužbi se priključilo i 203 osobe iz Austrije te 34 iz SAD-a.

„Profil“ piše kako su se javile i 42 osobe iz Norveške koje tvrde da su se takođe zarazile u Tirolu. List ističe kako lista zaraženih i spremnih na tužbu još dugo neće biti zaključena, jer je navodno dokumentovano da je zaraza iz Ischgla prenesena i u Brazil, Singapur, Australiju, Kambodžu i Zimbabve.

U svakom slučaju, poslednjih dana i nedelja su sve glasniji zahtevi da se taj predmet, već radi narušenog imidža Austrije i Tirola mora brzo „pravno i politički“ obraditi. I naravno, krivce treba kazniti. Do sada su mediji uglavnom spominjali apres –ski --bar „Kitzloch“ u Išgl kao žarište zaraze koronavirusom, koju su navodno brojni turisti, većinom skijaši, preneli izvan austrijskih granica. Zaražene osobe iz Austrije i ostalih 55 zemalja optužile su lokalne vlasti Išgla i pokrajine Tirol da su zataškale prvi slučaj zaraze i pustili skijaške liftove i lokale i dalje u pogon, umesto da ih zatvore, kako ne bi morali privremeno da završe zimsku turističku sezonu.

Mediji navode da su vlasti iz Islanda početkom marta upozorile austrijske kolege na zarazu koronavirusom svojih državljana koji su se vratili sa skijanja u Ischglu i dali popis hotela u kojima su boravili, ali da na njihovo pismeno upozorenje nije bilo reakcije s austrijske strane.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.