TRUDNICA JE PRONAĐENA ZADAVLJENA 1991. GODINE: Istraga je sada otkrila SERIJSKOG UBICU čiji će vas zločini slediti!
Ubijena je 1991.godine, Foto: 2nd district attorney's office

hladan slučaj rešen

TRUDNICA JE PRONAĐENA ZADAVLJENA 1991. GODINE: Istraga je sada otkrila SERIJSKOG UBICU čiji će vas zločini slediti!

Klark Peri Boldvin (59) optužen je za dve tačke ubistva žene u Tenesiju 1991. godine, jer je žrtva u to vreme bila trudna 24 nedelje

Objavljeno:

Bivši vozač kamiona uhapšen je u vezi sa slučajem ubistva u Tenesiju iz 1991. godine i u dva slična slučaja u Vajomingu sledeće godine, saopštili su zvaničnici.

Klark Peri Boldvin (59) optužen je za dve tačke ubistva žene u Tenesiju 1991. godine, jer je žrtva u to vreme bila trudna 24 nedelje, rekao je okružni tužilac Brent Kuper u informativnom saopštenju.

Boldvin, koji je živeo u Ajovi kada je uhapšen u sredu, takođe je optužen za smrt u Vajoming, prema Kuperu. Nije jasno ima li Boldvin advokata.

Pamela Raouz Oldridž Mekol, stara 33 godine, pronađena je zadavljena u martu 1991. godine pored izlazne rampe puta u Spring Hilu, navodi se u saopštenju.

Tada su dokazi i svedoci ukazivali na to da je žrtva, koja je bila iz Virdžinije, možda putovala sa vozačem poluprikolice, rekao je Kuper. Ali istraga je na kraju postala "hladna".

foto: 2nd district attorney's office

U aprilu 2019. policijska uprava Spring Hila kontaktirala je Kuperovu kancelariju radi pomoći u ponovnom otvaranju istrage o ovoj smrti, navodi se u saopštenju. Kriminalistički istražitelji u kancelariji imaju zadatak da istražuju nerešena krivična dela od 2014. godine.

Istražitelji su pronašli DNK iz 1991. godine i analizirali i predali ga u nacionalnu bazu podataka, gde se poklopio DNK sa dva nerešena ubistva u martu i aprilu 1992. godine u Vajomingu, navodi se u saopštenju. Te žrtve nisu identifikovane.

- Ta ubistva su takođe bila po prirodi slična Mekolinom ubistvu, a vozač kamiona je verovatno osumnjičeni - kaže Kuper.

Istražitelji, kojima su pomagali agenti FBI, suzili su pretragu na Boldvina - nisu rekli kako - i uspeli su da uzmu DNK uzorke sa stvari iz Ajove, navodi se u saopštenju, bez davanja detalja.

- Naknadna analiza utvrdila je da je DNK ostavljen na sve tri scene ubistava bio Klark Peri Boldvin - rekao je Kuper.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/CNN)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.