FRANCUSKA UBLAŽAVA MERE PROTIV KORONE: Uradiće to na datum koji je najbitniji u Makronovom životu!
Filip je rekao da će u Parizu i područjima gde i dalje postoji opasnost od zaraze, Foto: EPA/Julien de Rosa

koronavirus

FRANCUSKA UBLAŽAVA MERE PROTIV KORONE: Uradiće to na datum koji je najbitniji u Makronovom životu!

Prema sanitarnoj situaciji, Francuska je podeljena na dva dela,

Objavljeno:

Francuski premijer Eduar Filip izjavio je danas da će početak ublažavanja mera zabrane kretanja biti od 11. maja na celoj teritoriji zemlje ali će u Parizu i nekim područjima te mere biti uvedene drugačijim tempom.

Prema sanitarnoj situaciji, Francuska je podeljena na dva dela, rekao je Filip na konferenciji za novinare. On je danas predstavio mere izlaska iz karantina uvedenog 17. marta zbog epidemije korona virusa tokom koje je preminulo više od 25.000 osoba.

Filip je rekao da će u Parizu i područjima gde i dalje postoji opasnost od zaraze, škole biti i dalje zatvorene u maju, dok će za javni prevoz biti uvedene stroge sanitarne mere. Pored Pariza još četiri područja, na severu, istoku i centralnom delu zemlje, označena su kao "crvene zone" zbog daljeg kretanja virusa, rekao je ministar zdravlja Olivije Veran (Olivier).

Francuski ministar je dodao da u zemlji postoje kapaciteti za dalje "masovno testiranje" ljudi sa simptomima korona virusa ili osoba u bliskom kontaktu sa zaraženim pacijentima. Veran je rekao da će biti do 700.000 testiranja nedeljno.

Najava o početku ublažavanja mera podudara se sa datumom pre tri godine, kada je francuski predsednik Emanuel Makron pobedio u drugom krugu predsedničkih izbora.

foto: Youtube printscreen/BFMTV

Mnogi smatraju da će popularnost centrističkog predsednika koji je prešao polovinu svog petogodišnjeg mandata zavisiti i od uspeha najavljenih mera posle epidemije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.