MOSKVA U HAOSU ZBOG KORONE! Donete nove mere, virus mora da se pod hitno zaustavi!
U Moskvi, gde su posebne mere važile do 11. maja, najviše je zaraženih virusom kovid-19, Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV

koronavirus

MOSKVA U HAOSU ZBOG KORONE! Donete nove mere, virus mora da se pod hitno zaustavi!

U skladu sa ukazom, do 31. maja su zabranjena javna okupljanja, biće zatvoreni ugostiteljski objekti, frizerski saloni, tržni i fitnes centri

Objavljeno:

U Moskvi je danas produžen režim samoizolacije u okviru borbe sa korona virusom do 31. maja, ukaz o tome potpisao je danas gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin.

U Moskvi, gde su posebne mere važile do 11. maja, najviše je zaraženih virusom kovid-19, ukupno 92.676 osoba, a za poslednja 24 sata 6.703.

U skladu sa ukazom, do 31. maja su zabranjena javna okupljanja, biće zatvoreni ugostiteljski objekti, frizerski saloni, tržni i fitnes centri.

Sobjanjin je ranije najavio da će od 12. maja biti dozvoljen rad industrijskim i građevinskim preduzećima, ali da režim samoizolacije neće biti oslabljen.

On je naveo da se bez obzira na visoki dnevni porast novoobolelih, situacija u Moskvi u celini stabilizovala.

"Poslednje dve nedelje je prestao da raste broj hospitalizovanih sa teškom i srednjom upalom pluća. Situacija se stabilizovala", rekao je Sobjanjin.

U Rusiji je za poslednja 24 sata registrovano više od 11.000 novih slučajeva zaraženih korona virusom, čime je od početka epidemije obolelo 177.160 osoba.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.