SLUČAJ NOVOG UBISTVA CRNCA TRESE AMERIKU: Isplivao snimak, zašto se o ovom ćutalo od februara? Oglasio se i Lebron
Lebron je izrazio bes, Foto: EPA / TANNEN MAURY / Youtube pprinscreen

rasizam

SLUČAJ NOVOG UBISTVA CRNCA TRESE AMERIKU: Isplivao snimak, zašto se o ovom ćutalo od februara? Oglasio se i Lebron

Arberi (25) ubijen je u Brunsviku u Floridi, 23. februara, dok je prolazio kroz kvart Satilla Shores

Objavljeno: 09:58h

Advokati porodice afroameričkog džogera u Džordžiji, kojeg su progonili i upucali belci, koji su rekli da su mislili da je provalnik, pozivaju vlasti da izvrše hapšenja.

Advokati su takođe objavili video snimak na kome se vidi fatalna pucnjava , u kojoj je stradao Ahmud Arberi, i svađa pre pucanja.

Arberi (25) ubijen je u Brunsviku u Floridi, 23. februara, dok je prolazio kroz kvart Satilla Shores.

Policija je identifikovala dvojicu muškaraca koji su ga progonili kao Gregorija Mekmajkla (64) i njegovog sina Travisa (34) iz Brunsvika. Nijedan od njih nije uhapšen niti optužen, a istraga je u toku.

Tužilac se u utorak obećao da će slučaj predati velikoj poroti. Ali advokati porodice Arberi rekli su da vlasti ne moraju da čekaju velika porota da izvrši hapšenja.

- Danas postoji nekoliko agencija koje mogu da izvrše hapšenja. To je naš zahtev. Muškarci koji su ubili Ahmauda treba da budu procesuirani - rekao je advokat Li Merit.

Gregori Mekmajkl prvi put je primetio Arberija niz Satilla Drive 23. februara i odmah je pomislio da je provalnik koji je nedavno pljačkao kvart. Gregori se naoružao Magnumom .357, a njegov sin je zgrabio sačmaricu. Ušli su u svoj kamionet i progonili Arberija. Policija je saopštila da se treći muškarac, identifikovan kao komšija, pridružio jurnjavi i uskočio u Mekmajklov kamionet. Mekmajkl rekao je policiji da je povikao Arberiju da pstane. Kada su ga uhvatili, došlo je do sukoba.

Na snimku objavljenom u utorak, Arberi se vidi kako trči niz put dok se ispred njega zaustavlja beli kamionet. Arberi trči oko vozila i čuje se hitac. Video tada prikazuje Arberija i još jednog čoveka koji se pojavljuje u trenutku kada se čuju još dva hica.

O celom slučaju oglasio se i Lebron Džejms, koji je na Tviteru napisao da "Afroamerikance bukvalno love":

Bonus video:

(Espreso.co.rs/NBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.