OBJAVLJEN SNIMAK POHAPŠENIH AMERIKANACA U VENECUELI: Tramp naredio da udare na Madura? (VIDEO)
Snimak hapšenja, Foto: Youtube printscreen

MADURO BEZ MILOSTI

OBJAVLJEN SNIMAK POHAPŠENIH AMERIKANACA U VENECUELI: Tramp naredio da udare na Madura? (VIDEO)

Venecuelanske vlasti u ponedeljak su uhapsile Denmana, još jednog američkog državljanina Erana Berija i 11 drugih "terorista"

Objavljeno:

Venecuelanska državna televizija emitovala je danas snimak zarobljenog Amerikanca Luka Denmana, u kojem je rekao da mu je naređeno da preuzme kontrolu nad aerodromom u Karakasu i da dovede avion kojim će prebaciti predsednika Nikolasa Madura u SAD.

Venecuelanske vlasti u ponedeljak su uhapsile Denmana, još jednog američkog državljanina Erana Berija i 11 drugih "terorista", zbog onoga što je Maduro nazvao neuspelom zaverom koordinisanom sa Vašingtonom da uđu u zemlju preko karipske obale i zbace ga sa vlasti.

Denman (34) je u video izjavi sa neotkrivene lokacije odgovarao na pitanja na engleskom. On je rekao da je njegova misija bila da osigura aerodrom i uspostavi spoljnu bezbednost, mada nije bilo jasno kako planiraju da Maduro uđe u avion.

- Pomagao sam Venecuelancima da preuzmu kontrolu nad svojom državom - rekao je Denman u videu.

- Donald Tramp je direktan šef ove invazije - rekao je Maduro na teeviziji, nakon što je emitovan video Denmana.

Predsednik SAD Donald Tramp negirao je umešanost. Državni sekretar Majk Pompeo rekao je prethodno da će američka vlada upotrebiti "svaki alat" kako bi osigurala povratak Amerikanaca, ako su oni zarobljeni u Venecueli.

Denman i Beri bivši su pripadnici specijalnih jedinica koji su sarađivali sa Džordanom Gudroom, američkim vojnim veteranom koji rukovodi kompanijom za obezbeđenje sa sedištem u Floridi koja se zove Silverkorp USA.

U martu je američko Ministarstvo pravde optužilo Madura i još desetak sadašnjih i bivših venecuelanskih zvaničnika za "narko-terorizam", a Trampova administracija ponudila je nagradu od 15 miliona dolara za informacije koje bi dovele do njegovog hapšenja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.