UJEDINJENI ARAPSKI EMIRATI IMAJU NAJUSPEŠNIJU TERAPIJU ZA KORONU: Nijedan pacijent nije prijavio štetna dejstva!
Matične ćelije pomažu, Foto: Ambasada UAE

tajna je u matičnim ćelijama

UJEDINJENI ARAPSKI EMIRATI IMAJU NAJUSPEŠNIJU TERAPIJU ZA KORONU: Nijedan pacijent nije prijavio štetna dejstva!

Lečenje je razvio tim lekara i istraživača u Centru za matičn ćelije u Abu
Dabiju (ADSCC)

Objavljeno:

Ministarstvo ekonomije Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) je odobrilo patent za razvoj inovativnog i potencijalno efikasnog lečenja inficiranih virusom Kovid – 19 korišćenjem matičnih ćelija.

Lečenje je razvio tim lekara i istraživača u Centru za matičn ćelije u Abu Dabiju (ADSCC) i uključuje uzimanje matičnih ćelija iz krvi pacijenta, a zatim ponovnim unošenjem nakon njihovog aktiviranja. Patent je odobren za razvoj ove inovativne metode u koja podrazumeva sakupljanje matičnih ćelija.

Tretman je do sada primenjen na 73 pacijenta zaraženih Kovidom – 19 u UAE. Ovi pacijenti su su svi uspešno lečeni i izlečeni od virusa primenom ovog preparata u raspršujućem obliku, udisanjem direktno u pluća. Pretpostavlja se da njegov terapeutski efekat obnavlja plućne ćelije i izmenom imunog odgovora sprečava preteranu reakciju na infekciju Kovidom 19, koje inače prouzrokuje dalje oštećenje zdravih ćelija.

foto: Ambasada UAE

Lečenje je uspešno prošlo početnu fazu kliničkih ispitivanja i pokazalo njegovu efikasnost. Nijedan pacijent koji je primio ovu terapiju nije prijavio štetne efekte i nije registrovana interakcija sa konvencionalnim protokolima lečenja pacijenata zaraženih Kovidom - 19. Ispitivanja koja dokazuju efikasnost lečenja su u toku i očekuje se da budu završena za nekoliko nedelja.Vredno je napomenuti da je tretman primenjen na pacijentima zajedno sa konvencionalnom medicinskom terapijom i da će se i dalje primenjivati kao dodatak utvrđenim protokolima lečenja, a ne kao zamena.

foto: Ambasada UAE

Ovaj tretman predstavlja dodatak velikom broju metoda lečenja pacijenata sa Kovidom - 19 i predstavlja izuzetan napor i posvećenost vlade UAE da se pandemija Kovida-19 uspešno okonča.

Nefarmakološke intervencije za sprečavanje širenja Kovida-19, poput boravka kod kuće, socijalnog distanciranja i mera za sprečavanje infekcije i dalje ostaju neophodne da bi se smanjio teret bolesti na zdravstveni sistem.

Centar za matične ćelije u Abu Dabiju (ADSCC) je specijalistički zdravstveni centar koji se fokusira na ćelijsku terapiju, regenerativnu medicinu i najsavremenija istraživanja matičnih ćelija.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.