POTVRĐENO DA JE VIRUS U EVROPU DOŠAO 27. DECEMBRA: Ovaj lekar pregledao opet stare slučajeve i ostao u ŠOKU!
Dr Koen, Foto: Youtube printscreen

U FRANCUSKOJ

POTVRĐENO DA JE VIRUS U EVROPU DOŠAO 27. DECEMBRA: Ovaj lekar pregledao opet stare slučajeve i ostao u ŠOKU!

Dr Ives Koen rekao je francuskim medijima da je bris, uzet u to vreme, koji je nedavno testiran, pozitivan na Covid-19

Objavljeno:

Pacijent kojem je dijagnostikovana upala pluća u blizini Pariza, 27. decembra, u stvari je imao koronavirus, rekao je njegov lekar.

Dr Ives Koen rekao je francuskim medijima da je bris, uzet u to vreme, koji je nedavno testiran, pozitivan na Covid-19.

Pacijent, muškarac pedesetih koji se od tada potpuno oporavio, rekao je da nema pojma gde je virus uhvatio jer nije bio ni u jednom zaraženom području. Ova vest znači da je virus možda stigao u Francusku skoro mesec dana ranije nego što se ranije mislilo.

Do sada su prva tri slučaja koronavirusa u zemlji potvrđena 24. januara. Od toga su dva bila iz Vuhana u Kini - gde je epidemija prvi put otkrivena - a treći je bio uži član porodice.

Dr Koen, šef hitne medicine u bolnicama Avicenne i Jean-Verdier u blizini Pariza, rekao je francuskom emiteru BFMTV da je nedavno ponovo pogledao dosijee pacijenata koji su primljeni sa simptomima gripa u decembru i januaru. Ukupno je testirao briseve 14 pacijenata, rekao je.

- Ponovo smo testirali nosne briseve koji su u to vreme urađeni sa drugom dijagnozom, kako bismo pokušali da pronađemo tragove koronavirusa - rekao je.

- Od 14 pacijenata, jedan je pozitivno testiran. Još dva puta smo ga testirali da se uverimo da nema greške. I dva puta, vratio se pozitivno.

Dr Koen rekao je da je alarmirao Nacionalnu zdravstvenu agenciju (ARS) i da poziva druge virologe da ponovo testiraju briseve u svojim bolnicama na Covid-19. Kompletan izveštaj treba da bude objavljen kasnije ove nedelje, a objaviće ga Međunarodni časopis za antimikrobna sredstva, dodao je.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.