OVO SU IZBRISANE FOTOGRAFIJE KINESKIH NAUČNIKA IZ VUHANA: Zapadni mediji tvrde da su otkrili veliki SKANDAL (FOTO)
Inkriminišuće slike kako naučnici iz Vuhana rade sa uzorcima bez maski, Foto: Wuhan Institute of Virology

samo su nestale

OVO SU IZBRISANE FOTOGRAFIJE KINESKIH NAUČNIKA IZ VUHANA: Zapadni mediji tvrde da su otkrili veliki SKANDAL (FOTO)

Zvaničnici američke i britanske obaveštajne službe sumnjaju da je loše rukovanje naučnika na ovom mestu izazvalo smrtonosnu bolest tokom rizičnih testova na koronavirus na slepim miševima

Objavljeno:

Zabrinjavajuće fotografije naučnika koji rade sa uzorcima slepih miševa izbrisane su sa web stranice Instituta u Vuhanu, koji se krivi da je izazvao pandemiju koronavirusa.

Slike (možete ih videti OVDE) - koje otkrivaju šokantan nedostatak opreznosti - skinuo je Institut za virusologiju nakon što su diplomate i naučnici podigli uzbunu zbog njegovog rada.

Čini se da je takođe uklonjena svaka referenca na posetu Rika Svicera, stručnjaka za nauku i tehnologiju iz ambasade SAD u Pekingu u martu 2018., koji je tada uzbunio javnost.

Kao rezultat njegove posete, iz ambasade su upućeni izveštaji sa upozorenjem na rizike eksperimenata na slepim miševima.ž

Naučnici iz Instituta u Vuhanu bez zaštitne opreme prikupljaju uzorke slepih miševa
Naučnici iz Instituta u Vuhanu bez zaštitne opreme prikupljaju uzorke slepih miševafoto: Wuhan Institute of Virology

U jednom je pisalo: „Tokom interakcije sa naučnicima u laboratoriji, primetili su da nova laboratorija ima ozbiljan manjak odgovarajuće obučenih tehničara i istraživača potrebnih za bezbedno rukovanje ovom visoko rizičnom laboratorijom.“

Zvaničnici američke i britanske obaveštajne službe sumnjaju da je loše rukovanje naučnika na ovom mestu izazvalo smrtonosnu bolest tokom rizičnih testova na koronavirus na slepim miševima.

"San" je već otkrio stranicu sa veb sajta Instituta za virusologiju u Vuhanu - koja je iznenada izbrisana prošlog meseca - a pokazivala je da nisu preduzete mere predostrožnosti.

Jedan radnik priznao je da je bio isprskan krvlju ili mokraćom slepog miša, dok su na snimcima zaposlenici hrabro skupljali uzorke bez maski za lice ili zaštitnih odela.

Neke inkriminišuće slike su nestale sa sajta Instituta
Neke inkriminišuće slike su nestale sa sajta Institutafoto: EPA/Shepherd Zhou

Neverovatno neki naučnici nisu čak ni nosili rukavice dok su ulazili u pećine radi prikupljanja uzoraka fekalija slepih miševa, nesvesni opasnosti.

Inkriminišuće fotografije govore drugu priču u službenom časopisu za 2017. godinu, kada je institut insistirao: "Uzorci slepih miševa su prikupljani deset puta od aprila 2011. do oktobra 2015. godine u različito doba u njihovom prirodnom staništu na jednoj lokaciji (pećina) u Kunmingu, provinciji Junan u Kini.

- Svi članovi terenskih timova nosili su odgovarajuću ličnu zaštitnu opremu, uključujući maske N95, rukavice otporne na tečnost, jednokratnu odeću i zaštitne naočare. Slepi miševi su bili zarobljeni i uzorci brisa fekalija su sakupljeni kao što je prethodno opisano.

Jedan od naučnika koji su radili na prikupljanju uzoraka je čak dao intervju državnoj novinskoj agenciji "Ćinhua", priznajući da je zaboravio da ponese zaštitnu opremu i da je bio isprskan mokraćom ili krvlju slepih miševa.

Obaveštajni izvori u SAD i Velikoj Britaniji „prate su izbrisane fotografije sa velikim interesovanjem“, rečeno je za "San".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.