BIL GEJTS HOĆE DA ČIPUJE I UBIJA LJUDE, NJEGOV PATENT NOSI BROJ ZVERI - 666! Nikita Mihalkov izneo teoriju zavere
Nikita Mihalkov optužuje Bila Gejtsa da hoće da čipuje ljude, Foto: EPA/Ettore Ferrari/EPA/Olivier Hoslet

pročitajte o čemu se radi

BIL GEJTS HOĆE DA ČIPUJE I UBIJA LJUDE, NJEGOV PATENT NOSI BROJ ZVERI - 666! Nikita Mihalkov izneo teoriju zavere

Epizodu je u petak emitovala televizija "Rossiya 24", ali je potom tiho skinuta iz programa i nije reprizirana - što je Mihalkov shvatio kao čin "cenzure"

Objavljeno:

Ruski režiser Nikita Mihalkov tvrdi da će milijarder Bil Gejts možda pokušati da obeleži ljude mikročipovima pod maskom vakcinacije, želeći da ih kontroliše i na kraju da "reši" prenaseljenost.

Kontinuirana kriza izazvana koronavirusom proizvela je brojne teorije zavere, jer neki pokušavaju da pronađu "tajne" razloge koji stoje iza pandemije. Nekoliko njih se vrti oko suosnivača Majkrosofta Bila Gejtsa i njegovih napora da razvije vakcinu protiv Covid-19.

Jedan Majkrosoftov patent, koji je nedavno dobio međunarodno priznanje, mnogi su "tragaoci za istinom" smatraju posebno zabrinjavajućim. Patent "WO/2020/060606" opisuje "Sistem kriptovaluta koji koristi podatke o telesnoj aktivnosti" - u osnovi uređaj koji se može koristiti za "kopanje" nekih digitalnih kovanica koristeći nečije telo. Ili, bolje rečeno, „dodelite kripto valutu korisniku čiji su podaci o telesnoj aktivnosti verifikovani“, kako patent kaže apstraktno.

Nikita Mihalkov je jedan od teoretičara zavere
Nikita Mihalkov je jedan od teoretičara zaverefoto: EPA/Maxim Shipenkov

Patent nije promakao Nikiti Mihalkovu, poznatom filmskom režiseru koji je nagrađivan Oscarom, a koji je ponudio neverovatnu teoriju u novoj emisiji "Besogon TV" (grubo prevedeno kao "Progonitelj demona", nazvan "U čijem je džepu država?" Epizoda je u petak emitovala televizija "Rossiya 24", ali je potom tiho skinuta iz programa i nije reprizirana - što je Mihalkov shvatio kao čin "cenzure".

Mihalkov tvrdi da sam naziv patenta u sebi ima okultno značenje, optužujući Gejtsa da zapravo pokušava ubaci impante u ljude, mikročipove kako bi ih kontrolisao, te ga veže za svoj potencijalni program vakcinacije.

Deo 060606 je pomalo zabrinjavajući. To verovatno razumete, zar ne? Da li je ovo slučajnost ili namerni izbor takvog simbola, koji se u Jovanovoj apokalipsi naziva "brojem zveri" - 666.

Bil Gejts se nalazi u središtu optužbi Nikite Mihalkova
Bil Gejts se nalazi u središtu optužbi Nikite Mihalkovafoto: EPA/GIAN EHRENZELLER

Zatim Mihahalkov kreće protiv distopijske budućnosti gde je digitalizovano (i mikročipovano) društvo podeljeno na dva nejednaka dela, naime elitu i ljudske bespilotne letelice kojima oni upravljaju. U potrazi za Gejtsovim globalnim "saučesnicima", on odlučno pokazuje prstom na Hermana Grefa, šefa ruske državne banke Sberbank, poznatog zagovornika digitalizacije društva. Režiserova teorija ima nedostatak pošto ne pokazuje kako bi taj sistem rešio problem prenaseljenosti - ili zašto bi Rusija po tom pitanju želela da sledi vođstvo američkog poslovnog magnata.

Kao i bilo koja druga nečuvena teorija koju je poznata ličnost iznela, nova epizoda emisije "Besogon TV" proširila se putem interneta, prikupivši oko 700.000 pregleda za manje od jednog dana.

Mihalkovi zaključci mogu biti prilično "nategnuti", a patent WO/2020/060606 nije direktno povezan sa Gejtsom, koji je tehnički napustio Majkrosoftov odbor da bi se fokusirao na pokretanje fondacije Bil i Melinda Gejts. Niti se spominje mikročipovanje, već se opisuju "senzori" zajedno sa "uređajem" za registraciju telesne aktivnosti. Jedna navodna svrha takve opisane tehnologije je da podstiče zdrav način života kod korisnika kojima je dodeljena kripto valuta za vežbanje.

Da li bi to onda trebao biti hiper ubica? Teško, kao što bi neki još trebalo da budu potencijalnom primenom ove tehnologije poput one u seriji "Black mirror", dok rasprava o zadiranju tehnologije (i raznim oblicima kontrole) u naš svakodnevni život nikada nije bila relevantnija. A oni koji se boje da ih zla korporacija na silu mikročipuje, verovatno bi prvo trebalo da provere svoje džepove sa malim "uređajima za praćenje" koji se zovu smartfoni, koje su dobrovoljno kupili i nose ih sa sobom.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.