PUTIN JE ODJEDNOM NESTAO IZ JAVNOSTI: Mnogi pričaju da je u BUNKERU, onda je procurelo sve o njegovoj REZIDENCIJI
Predsednik Rusije Vladimir Putin, Foto: AP / Sergei Chuzavkov

OTKRIVeno!

PUTIN JE ODJEDNOM NESTAO IZ JAVNOSTI: Mnogi pričaju da je u BUNKERU, onda je procurelo sve o njegovoj REZIDENCIJI

Putin se redovno testira na virus, kao i njegov pres-sekretar, a određeni deo administrativnog osoblja predsednika testira se nekoliko puta nedeljno

Objavljeno:
Režim samoizolacije je zahvatio sve, pa i ruskog predsednika. Epidemija ga je primorala da promeni vreme i mesto rada, pa čak i okruženje. Evo šta se ovih dana dešava oko Putina.
Krajem marta Putin je posetio specijalnu kovid bolnicu u Moskvi. Snimak ruskog predsednika u žutom skafanderu tada je obišao svet. Ali pojavila se još jedna fotografija: ona na kojoj se Putin rukuje sa glavnim lekarom bolnice Denisom Procenkom, sada već bez zaštitnog odela.
foto: EPA / ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KRE
Nedelju dana posle njihovog susreta, 31. marta, kod Procenka je otkrivena infekcija korona virusom (dosad je već ozdravio), a narednog dana Putin je otišao u samoizolaciju. Prestao je da odlazi u Kremlj, smanjio je broj ličnih susreta i više se ne rukuje, rekao je njegov pres-sekretar Dmitrij Peskov. Predsednik je privremeno prestao da se pojavljuje u javnosti.
Kremlj pritom saopštava da je sa Putinom „sve u redu” i da jednostavno „sada svi održavaju socijalnu distancu”, kaže Peskov. Socijalna distanca u Putinovom slučaju je maksimalna skoro svi njegovi sastanci održavaju se preko video-linka. Istina, neki od njih su imali prenos na televiziji, kao na primer savetovanje sa članovima vlade o situaciji u vezi sa virusom korona.
Pa ipak, neki ljudi i dalje mogu lično da se sretnu sa predsednikom. Na primer, tokom poslednje dve nedelje on je imao susrete sa ministrima i predstavnicima bankarskog sektora. Ali svi koji dolaze kod njega moraju najpre biti testirani na COVID, saopštio je Peskov 27. aprila.
Putin se redovno testira na virus, kao i njegov pres-sekretar. Određeni deo administrativnog osoblja predsednika, prema njegovim rečima, testira se nekoliko puta nedeljno.
- S obzirom da stalno idemo na posao. Jedan deo osoblja radi od kuće, a neki dolaze na posao samo u slučaju potrebe, kad se, na primer, pripremaju onlajn događaji - objašnjava Peskov.
Osim toga, za zaštitu predsednika nisu uvedene nikakve posebne mere, tvrdi Peskov:
- Predsednička medicina je posebna dimenzija, i to je uvek tako, nema nikakve veze sa epidemiološkom situacijom. Zato se čini sve što je potrebno kako bi se predsednik zaštitio od sezonskih i drugih bolesti.
Rusi sve vreme diskutuju o tome gde predsednik provodi samoizolaciju. Novinari su izneli pretpostavku da se on od virusa krije u „nekom bunkeru”, dok su pojedinačni sastanci samo „konzerve”, tj. ranije pripremljeni materijali.
Međutim, Kremlj demantuje te glasine i tvrdi da Putin živi i radi u svojoj rezidenciji Novo-Ogarjovo kod Moskve, 10 kilometara od moskovskog kružnog auto-puta. Takođe, sve video-konferencije prenose se sa tog mesta.
Peskov je objasnio da Putin neprekidno radi nezavisno od doba dana ili dana u nedelji, kao i da plivanje u bazenu i vežbe u teretani „protiču na uobičajen način”. Doduše, predsednikov pres-sekretar ne zna kako Putin u samoizolaciji provodi slobodno vreme.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Russia Beyond)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.