NEŠTO JE UŽASNO SMRDELO: Meštani spazili kamione sa LEŠEVIMA, kad su pogledali kako ih drže SMUČILO IM SE (VIDEO)
Neverovatan prizor stiže nam iz Bruklina, Foto: Youtube printscreen/CBS New York

NAJGORI DANI ZA NJUJORK

NEŠTO JE UŽASNO SMRDELO: Meštani spazili kamione sa LEŠEVIMA, kad su pogledali kako ih drže SMUČILO IM SE (VIDEO)

Neki su takođe rekli da su se radnici pogrebnog poduzeća ponekad prema pokojnicima odnosili bez poštovanja.

Objavljeno:

Vlasti njujorške četvrti Bruklin izvestile su o stravičnom otkriću leševa u dva kamiona ispred pogrebne kuće u Bruklinu, nakon što su građani dojavili da se ulicom širi smrad.

Policijski izvor rekao je za ABC Njuz da su u svakom od dva kamiona bez hladnjače na Aveniji Utika ispred pogrebne firme Andru T. Klekli pronašli 50 tela pokojnika.

Vlasti smatraju kako kamion bez sistema za hlađenje nije prikladan za skladištenje pokojnika i nepotrebni su jer je grad nabavio hladnjače za privremeno čuvanje tela umrlih građana zbog opsežnosti posla pogrebnih firmi usled epidemije koronavirusa.

Nakon ovog nemilog otkrića, gradske vlasti poslale su adekvatne hladnjače kako bi pogebno poduzeće imalo gde prikladno čuvati tela do sahrane, a gradski i državni delatnici pomogli su da se tela prebace.

Susedi su dojavili kako su vidjeli da se pokojnici smeštaju u kamione bez hlađenja i vade iz njih već mesec dana, i to ne u kovčezima već u vrećama. Neki su takođe rekli da su se radnici pogrebnog preduzeća ponekad prema pokojnicima odnosili bez poštovanja.

- Poludeo bih kad bi se tako odnosili prema mome ocu, mojoj majci, sestri, detetu, rekao je Džonn Di Pjetro, koji živi u blizini.

Abdul Kamara (40) ispričao je za Njujork Dejly Njuz šta je sve video.

- Video sam leševe naslagane jedne na druge, a vrata kamiona su bila otvorena. To se događa od početka epidemije koronavirusa. Ti ljudi su umrli, to nije način kako se ponaša prema pokojnicima, rekao je.

- To se događa već nedeljama. Iz kamiona se stalno prebacuju tela. Mogao si namirisati smrt, neka tela su im znala pasti na tlo. Znam da je pandemija, ali ovo je bolesno, izjavio je Džej Fredo (57).

Šefovi pogrebnih preduzeća su obavezni čuvati tela preminulih koji čekaju na pogreb ili neko drugo poslednje počivalište te se moraju držati procedure i mera opreza kako bi se sprečila infekcija.

Predsednik Bruklinaa Erik Adams rekao je da će sastaviti komisiju koja će istražiti ovaj slučaj. Istraga je u toku.

- Ovo je tačno ona tema o kojoj sam pričao preko vikenda vezano za nužnost hitne reforme zakona o čuvanju tela umrlih i procedure pogreba. Zahtevamo pristojan tretman naših pokojnika.

Broj zaraženih koronavirusom u svetu dostigao je u sredu uveče 3.167.448 , a žrtava 224.562, od čega je više od polovine u Evropi prema podacima univerzitetske bolnice Džons Hopkins.

Sa ukupno 1.027.295 zaraženih i 58.965 umrlih Sjedinjene Države zauzimaju prvo mesto.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutarnji List)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.