NOVA ŠOK TVRDNJA ŠVAJCARSKIH NAUČNIKA MENJA SVE ŠTO ZNAMO: Ovako virus utiče na DECU MLAĐU OD 10 GODINA!
Ilustracija, Foto: Aleksandar Jovanović Cile

NAUČNO DOKAZANO

NOVA ŠOK TVRDNJA ŠVAJCARSKIH NAUČNIKA MENJA SVE ŠTO ZNAMO: Ovako virus utiče na DECU MLAĐU OD 10 GODINA!

Istovremeno je u Velikoj Britaniji ministar zdravlja Met Henkok najavio da će restriktivne mere socijalnog distanciranja i dalje biti na snazi

Objavljeno:

Švajcarske vlasti odlučile su da ukinu zabranu socijalnog kontakta između starijih osoba i dece do 10 godina starosti, jer su naučnici zaključili da deca u tom uzrastu nemaju razvijene receptore za korona virus, pa tako ne mogu biti ni prenosioci.

Od sada će bake i deke u Švajcarskoj moći da zagrle svoje unučiće, ali, prema rečima švajcarskog ministra zdravlja dr Danijela Koha, iako su naučnici dokazali da deca do 10 godina ne prenose virus, socijalna interakcija sa starijim licima moguća je samo ako je kratka, prenosi Tanjug navode Bi-Bi-Sija.

Dr Koh je rekao da veliki broj starijih osoba živi za trenutke sa svojom decom i da je to veoma važno za njihovo mentalno zdravlje, ali deca nisu ni bila primarno rizična za bake i deke, već njihovi roditelji. Švajcarska je revidirala mere socijalnog distanciranja nakon obavljenih naučnih konsultacija na univerzitetima u Cirihu, Bernu i Ženevi.

Istovremeno je u Velikoj Britaniji ministar zdravlja Met Henkok najavio da će restriktivne mere socijalnog distanciranja i dalje biti na snazi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.