BOING IZGUBIO PREKO 600 MILIONA DOLARA ZBOG KORONE! Masovna otpuštanja radnika
Boing je bio u finansijskoj krizi i pre izbijanja virusne krize zbog dva sudara njegovog najprodavanijeg mlaznjaka, Foto: Profimedia

koronavirus

BOING IZGUBIO PREKO 600 MILIONA DOLARA ZBOG KORONE! Masovna otpuštanja radnika

Kompanija, koja je godinu počela sa 161.000 zaposlenih, objavila je gubitak od 641 milion dolara

Objavljeno:

Boing smanjuje za10 odsto broj radnika i usporava proizvodnju aviona kako bi se izborio sa padom poslovanja koje je počelo prizemljenjem najprodavanijeg mlaznjaka, a ubrzalo se izbijanjem pandemije korona virusa.

Kompanija, koja je godinu počela sa 161.000 zaposlenih, objavila je gubitak od 641 milion dolara u prvom kvartalu, a poređenja radi, prošle godine u isto vreme imala je dobitak od 2.15 milijarde dolara.

Boing je bio u finansijskoj krizi i pre izbijanja virusne krize zbog dva sudara njegovog najprodavanijeg mlaznjaka "737 Max" što je dovelo do najvećeg Boingovog gubitka novca u protekle dve decenije.

Izbijanje pandemije donelo je nove probleme Boingu jer su aviokompanije, koje su "parkirale" oko 2.800 aviona tokom pandemije, počele da odlažu kupovinu novih aviona.

Pored toga, Boing je zatvorio i montažne linije u Vašingtonu i Južnoj Karolini nakon što su radnici pozitivno testirani na korona virus. Postrojenja u okolini Bostona počinju sa nastavkom aktivnosti a radnici u Južnoj Karolini trebali bi da se vrate u pogon u nedelju uveče.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.