OVO JE PRIZOR IZ ZATVORA U EL SALVADORU: Danas je predsednik policiji dao DOZVOLU ZA UBIJANJE kriminalaca (VIDEO)
Užasni prizori, Foto: EPA / El Salvador Presidency / HANDOUT

dehumanizacija

OVO JE PRIZOR IZ ZATVORA U EL SALVADORU: Danas je predsednik policiji dao DOZVOLU ZA UBIJANJE kriminalaca (VIDEO)

Predsednik te srednjoameričke države Najib Bukele distribuirao je preko vikenda fotografije koje pokazuju stotine zatvorenika

Objavljeno:

Fotografije gusto zbijenih zatvorenika u El Salvadoru u doba pandemije koronavirusa zgrozile su udruženja za ljudska prava koje su ih uporedile s najmračnijim trenucima ljudske istorije.

- Fotografije u sećanje prizivaju neke od najmračnijih trenutaka u ljudskoj istoriji- tvitovao je Dankan Taker, glavni urednik organizacije Amnesty Intl. za praćenje medija u toj regiji.

Predsednik te srednjoameričke države Najib Bukele distribuirao je preko vikenda fotografije koje pokazuju stotine zatvorenika u kaznenom centru - svi odeveni samo u gaće, golih glava, s maskama za lice - kako sede u redovima jedan iza drugoga tako da im se dotiču lice i leđa.

Nakon porasta nasilja u Salvadoru, Bukele je još jednom upozorio na alarmantno stanje u zatvorima.

Članovi različitih bandi više neće boraviti u odvojenim ćelijama, rekao je. U ponejeljak, Bukele je tvitao fotografije blokiranih ulaza u ćelije s nečim što je nalikovalo na metalne ploče.

foto: EPA / El Salvador Presidency / HANDOUT

Bande su koristile priliku što gotovo svi članovi sigurnosnih snaga nadgledaju poštivanje policijskog sata uvedenog zbog pandemije koronavirusa, napisao je 38-godišnji konzervativni čelnik.

Ubistva su naređivana iz zatvora, stvrdio je, a policiji je dao dopuštenje da upotrebi krajnju silu protiv "terorista".

Prema medijskim izveštajima, petak je s 24 ubistava bio najkrvaviji dan u 11 meseci Bukeleove vladavine.

Prethodno, stopa ubistava u Salvadoru - koja je bila najviša na svetu - naglo je pala. Februar je bila mesec u kojem je zabeleženo najmanje ubistava od građanskog rata 1992. godine, prema Bukeleu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.