SUROVI KAPITALIZAM: Objavljen procenat Amerikanaca koji odbijaju lečenje korone jer NEMAJU DA PLATE!
Ilustracija, Foto: EPA/NICOLA FOSSELLA

ANKETA OTKRIVA

SUROVI KAPITALIZAM: Objavljen procenat Amerikanaca koji odbijaju lečenje korone jer NEMAJU DA PLATE!

Lečenje bi zbog cene izbeglo devet odsto iako bi smatrali da su zaraženi, a 14 procenata čak i ako bi imali simptome bolesti

Objavljeno:

Dok se savezne države u SAD pripremaju za popuštanje ograničenja uvedenih zbog epidemije, ankete otkrivaju problem: 23 odsto kaže da bi izbeglo lečenje zbog - cene.

Lečenje bi zbog cene izbeglo devet odsto iako bi smatrali da su zaraženi, a 14 procenata čak i ako bi imali simptome bolesti.

Mada su Kongres SAD i predsednik Donald Tramp omogućili besplatno testiranje, a neke osiguravajuće firme ne traže participaciju osiguranika za lečenje od KOVID-19, istraživanje pokazuje da takve poruke nemaju uticaja.

Stručnjaci kažu da se uspeh popuštanja mera ograničenja mora zasnivati na testiranju, nalaženju onih koji su bili u kontaktu sa zaraženim osobama i lečenju onih koji se razbole.

Istraživanje pokazuje da će iz ekonomskih razloga lečenje izbeći pripadnici manjinskih grupa, mlađi ljudi, oni koji nemaju visoko obrazovanje i oni koji zaradjuju manje od 40.000 dolara godišnje.

Istraživanje ukazuje da bi građani koji imaju od 18 do 29 godina najverovatnije izbegli lečenje, iako se pokazalo da i naizgled zdravi mladi ljudi takodje mogu ozbiljno da se razbole od virusa.

Istraživanje je obavljeno anketom preko telefona od 1. do 14. aprila na slučajnom uzorku od 1.017 osoba starijih od 18 godina u svih 50 saveznih država i u Vašingtonu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.