KONAČNO, POZNATO JE ZAŠTO JE NESTAO KIM DŽONG-UN! Sad sve ima smisla!
Kim i Putin, Foto: AP

OTKRIVENO

KONAČNO, POZNATO JE ZAŠTO JE NESTAO KIM DŽONG-UN! Sad sve ima smisla!

Vesti su potekle iz Južne Koreje

Objavljeno: 10:50h

Posle mnogo izveštaja o tome da je umro, da je u kritičnom stanju, pa čak i da je stradao u eksploziji, izgleda da je konačno poznato zašto se Kim Džong-un, lider Severne Koreje, ne pojavljuje u javnosti već dve nedelje.

Naime, kako je rekao južnokorejski ministar za Severnu Koreju (da, imaju to), Kim se verovatno uplašio koronavirusa, jer spada u rizičnu kategoriju (gojaznost), pa je sklonjen na sigurno dok ne prođe opasnost.

Cela priča je počela kad se Kim nije pojavio na proslavi rođendana svog dede Kim Il-sunga, 15. aprila, a ubrzo su se pojavile i teorije zavere po kojima Severna Koreja samo što nije dobila novog vođu.

U Severnoj Koreji, inače, nema zvanično zaraženih koronavirusom, ali mnogi sumnjaju u ovo, budući da tamo vlada potpuna netransparentnost, kad je reč o ključnim informacijama.

- Istina je da Kim nikad nije propustio rođendan dede, otkad je došao na vlast, ali mnoge druge manifestacije su otkazane zbog straha od korone - rekao je Kim Jeon-čul, južnokorejski ministar na zasedanju skupštine, i dodao da misli da se ništa epohalno nije desilo, osim što se Kim sklonio iz javnosti.

Američki predsednik Donald Tramp je juče rekao da "ima predstavu o tome gde je i kako je Kim, ali da ne može da priča o tome".

Informaciju da se Kim krije od korone potvrdio je za američke medije i izvor iz obaveštajnih krugova, i dodao da postoje indicije da je Kim na "raspustu" u obalskom gradu Vonsanu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Reuters)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.