KIM DŽONG UN SE PONOVO OGLASIO: Dok ceo svet spekuliše o njegovom stanju, on radi ovo
Lider Severne Koreje Kim Džong-un, Foto: EPA/KCNA

iskrene želje

KIM DŽONG UN SE PONOVO OGLASIO: Dok ceo svet spekuliše o njegovom stanju, on radi ovo

Kim je poželeo prijateljskom narodu Južne Afrike još više uspeha u naporima da promokviše nacionalno jedinstvo i ostvari još veći društveno-ekonomski napreda

Objavljeno: 23:59h

On je poželeo prijateljskom narodu Južne Afrike još više uspeha u naporima da promoviše nacionalno jedinstvo i ostvari još veći društveno-ekonomski napredak.

Nakon informacija u pojedinim svetskim medijima da je lider Severne Koreje Kim Džong-un bio podvrgnut kardiovaskuolarnoj operaciji i da je posle nje u "vegetativnom stanju", mediji u Severnoj Koreji nastavljaju da objavljuju saopštenja o aktivnosima Kim Džong-una.

Agencija KCNA objavila je da je Kim danas poslao telegram čestitke južnoafričkom predsedniku Sirilu Ramafosi povodom Dana slobode.

- Uoči Dana slobode, značajnog nacionalnog praznika naroda vaše zemlje, želim da vam srdačno čestitam, vašoj vladi i narodu u ime Demokratske Narodne Republike Koreje i korejskog naroda - navedeno je u čestitki.

Kim je poželeo prijateljskom narodu Južne Afrike još više uspeha u naporima da promoviše nacionalno jedinstvo i ostvari još veći društveno-ekonomski napredak.

U poruci je takođe izraženo uverenje da će tradicionalni odnosi prijateljstva i saradnje između dve zemlje stalno jačati, navodi agencija KCNA.

CNN prenosi vest agencije KCNA i navodi da nema načina da proveri da je pismo autentično.

Takođe, Severnokorejski državni mediji izvestili su danas da je Kim Džong Un izrazio zahvalnost radnicima koji rade na izgradnji turističke zone u gradu Vonsanu. Ovakva objava je usledila nakon jučerašnjih informacija da njegov specijalni voz stoji u toj oblasti.

Savetnik za spoljnu politiku predsednika Južne Koreje Mun Džae Ina rekao je juče za Foks njuz da je Kim "živ i zdrav".

Mediji u Severnoj Koreji u poslednje vreme objavljuju da Kim šalje diplomatska pisma i da dodeljuje poklone zaslužnim građanima, ali nijedna fotografija njegovih aktivnosti nije objavljena više od dve nedelje.

Severnokorejski lider nije viđen u javnosti od 11. aprila, kada je održao sastanak političkog biroa Centralnog komiteta Radničke partije Koreje.

Takođe, Kim Džong Un nije prisustvovao ceremoniji 15. aprila, kada se obeležava rođendan njegovog dede Kim Il Sunga, osnivača Severne Koreje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/TANJUG)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.