DOKAZ, OVO NIJE TELO KIM DŽONG-UNA! Otkrivena je PRAVA ISTINA! (FOTO)
Fotografije su iste, samo je jedna izmenjena, Foto: Twitter printscreen

MANIPULACIJA

DOKAZ, OVO NIJE TELO KIM DŽONG-UNA! Otkrivena je PRAVA ISTINA! (FOTO)

Svi svetski mediji su prvo preneli da je Kim operisan, i da je u teškom stanju posle neuspele operacije srca, a zatim se pronela vest i da je umro

Objavljeno:

Glavna tema pored koronavirusa u svetskim medijima juče i danas je situacija sa liderom Severne Koreje Kim Džong-unom, za koga se spekuliše da je na samrti ili da je mrtav.

Svi svetski mediji su prvo preneli da je Kim operisan, i da je u teškom stanju posle neuspele operacije srca, a zatim se pronela vest i da je umro.

Sinoć se na kineskim društvenim mrežama pojavila i navodna fotografija tela Kim Džong-una, na odru i prekrivenog crvenim prekrivačem.

Ipak, ovde je reč o očiglednoj manipulaciji, i o fotošopiranoj fotografiji.

Naime, ova fotografija (tela Kim Džong-una) se već pojavila na kineskom tviteru, i to pre 3 godine, kad se takođe spekulisalo da je Kim mrtav.

Originalna fotografija, na kojoj je fotošopom docrtan Kim Džong-un, nastala je na sahrani njegovog oca, Kim Džong-ila, 2011. godine.

foto: Twitter printscreen

Kao što vidite, fotografija je potpuno ista, uključujući i cvetni aranžman i sve ostale detalje, kao i nabori na prekrivaču. Neko je samo uzeo i stavio telo Kim Džong-ila umesto tela njegovog oca.

foto: Twitter printscreen

A sve 2017. godine, dakle pre 3 godine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Thatsnonsense.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.